«Шерифи для нових громад» — історії про інспекторів із правопорядку в громадах Херсонщини на Суспільному

«Шерифи для нових громад» — історії про інспекторів із правопорядку в громадах Херсонщини на Суспільному

5 лис. 2020

З 9 листопада щопонеділка о 21:35 в ефірі UA: ПОЛТАВА та всіх регіональних телеканалів Суспільного виходитиме інформаційний тележурнал виробництва UA: ХЕРСОН «Шерифи для нових громад». Проєкт відібрали торік на відкритому конкурсі «Створюй із Суспільним».

Читайте також: UA: ПОЛТАВА в регіонах покаже документальний серіал про ветеранів АТО

Проєкт має на меті привернути увагу до взаємодії поліції з населенням. Показати, як опікуються безпекою в малих громадах Херсонської області та як змінилося їхнє життя з появою «шерифів». 

Глядачі побачать 12 документальних відеосюжетів про роботу «шерифів» у селах. Вони розкажуть, чому вирішили стати інспекторами з правопорядку. Місцевий голова й сільські мешканці поділяться історіями з життя громади: із якими проблемами стикаються, як їх розв’язують та як «шериф» допомагає в цьому.

 

«Програма «Шерифи для нових громад» — це історії про надзвичайних мешканців Херсонщини, які працюють у своїх громадах «замість поліцейського». В Україні на законодавчому рівні немає такої посади, як шериф, але на побутовому рівні, на рівні маленького містечка чи села — є. Бо так із повагою їх називають земляки. Ці люди не мають такого соціального захисту, прав та повноважень, як правоохоронці, адже вони — звичайні цивільні громадяни. Але коли трапляється біда чи якісь негаразди — «шерифи» першими приходять на допомогу. Бо вони завжди на зв’язку й поруч — у будь-який час, у свята й негоду», — розповідає керівниця проєкту Ірина Ухваріна.

За словами продюсера Херсонської філії Суспільного Рустама Авдєєва, команді проєкту вдалося знайти різнопланових героїв та неповторні історії, побувавши у віддалених куточках Херсонщини.

«Не раз помічав, що слово «шериф» малознайоме мешканцям Херсонщини, особливо у великих містах. Тому цей проєкт дасть змогу не лише розповісти й показати, хто такі шерифи, а й на конкретних історіях пересвідчитися в ефективності їхньої роботи. Проєкт настільки цікавий, що, переглянувши один випуск, уже чекаєш наступного», — зазначив Рустам Авдєєв.

Нагадаємо, Суспільне запустило у виробництво 20 творчих проєктів для регіонального мовлення, які відібрали на відкритому конкурсі «Створюй із Суспільним» восени минулого року. UA: ХЕРСОН реалізує одразу три проєкти-переможці, два з яких: «Піщана казка» та «Кіношкола вдома» — уже вийшли в ефірі всіх філій Суспільного.