«Голос громад» на Полтавщині: експерти обговорили гострі проблеми регіону та шляхи їх вирішення

«Голос громад» на Полтавщині: експерти обговорили гострі проблеми регіону та шляхи їх вирішення

7 гру. 2020

Зустрічі експертів Полтавщини в рамках проєкту «Голос громад» відбулись 4-5 грудня. Через обмеження, спричинені світовою пандемією COVID-19, проєкт реалізовувався в онлайн-форматі — на платформі Zoom.

«Голос громад» — це спільний проєкт UA: Суспільне мовлення й DW Akademie, провідної німецької організації з медіарозвитку. Мета проєкту – визначити сфери життя  регіону, які потребують поглибленої ї уваги Полтавської філії Суспільного мовника. До дискусій запросили представників експертного середовища Полтавщини  — представників різних громадських організацій регіону.

В ході онлайн-обговорення учасники визначили найбільші виклики, котрі постануть перед регіоном найближчим часом та окреслили шляхи їх вирішення. 

Результати проєкту організатори оформлять у каталог, що даватиме журналістам Суспільного мовника всебічне розуміння процесів, які відбуваються в регіоні, а самим спільнотам — можливість консолідувати свої зусилля для вирішення нагальних питань та стратегічного розвитку.

«Суспільний мовник — це той майданчик, де можна зібратися і обговорити важливі для суспільства питання. Ми не залежимо від політиків чи бізнесу, працюємо в інтересах наших громадян. Проєкт «Голос громад» — це можливість для громадських активістів привернути увагу до проблем, з якими вони стикаються, а також дізнатися думку експертів з інших сфер. Наша візія — зробити Україну командою. Зараз ми пропонуємо цій команді об’єднатися на платформі Суспільного мовника», — зазначила генеральна продюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Фрей.

«Для Академії Дойче Велле надзвичайно важливо, щоб український суспільний мовник розвивався і працював на користь своєї аудиторії не тільки на загальнонаціональному, але й на регіональному рівні. Тому ми радо підтримуємо цю ініціативу НСТУ, спрямовану на краще розуміння потреб глядачів та слухачів у кожному окремому регіоні. Я переконана, що подібний прямий діалог піде на користь всій країні, а технології дозволяють нам спілкуватися навіть попри обмеження цього непростого часу», — розповіла місцева координаторка проєкту DW Akademie Ірина Логвиненко.

Пілотними регіонами проєкту «Голос громад» обрано п`ять областей України. Окрім Полтавщини, у ньому беруть участь представники громадськості Миколаївщини, Полтавщини, Запоріжжя та Луганщини.  

Проєкт «Підтримка суспільного мовника» України реалізується за підтримки ЄС та Міністерства закордонних справ Німеччини.