"Ми вимагаємо, щоб суддя терміново оголосив рішення", - Уляна Супрун

15:52, 13 лют. 2019
 

Негайного рішення Окружного адміністративного суду вимагала зранку Уляна Супрун разом зі своїми заступниками. Брифінг влаштували на вулиці, біля будівлі суду. Супрун каже: таке затягування розгляду справи - блокує роботу міністерства.

Уляна Супрун, в.о. міністра охорони здоров’я України: Більше тижня робота міністерства є заблокованою, ми сприймаємо це, як спробу затягнути процес та відтермінувати прийняття важливого для всіх українців рішення, а також, як атака не лише на міністерство, а також на уряд і на президента, і на трансформацію системи охорони здоров’я. Ми вимагаємо, щоби суддя терміново оголосив його рішення, щоб ми могли знати, як далі ми будемо діяти.

Суддя-спікер Окружного адміністративного суду Богдан Санін каже: Уляна Супрун має право виконувати обов’язки першого заступника міністра. Які саме повноваження на цій посаді - не знає.

Богдан Санін - суддя-спікер Окружного адміністративного суду Києва: Та ухвала поширюється виключно на дві підстави:1. Неможливість участі і представлення безпосередньо в Кабінеті Міністрів під час проведення засідань. 2. Визначення саме стратегічного напрямку міністерства. Весь інший обсяг повноважень, який був їй делигований, як першому заступнику міністра, він зберігається.

Нагадаю, виконувати обов’язки керівниці Мінохорони здоров’я Уляні Супрун тимчасово заборонив Окружний адміністративний суд Києва минулого тижня,бо статусі В.О. - вона довше, ніж це дозволено. Згідно з Роз’ясненням Держкомітету ради міністрів СРСР, яким послуговується Україна, виконувати обов’язки, якщо посада вакантна, людина може два місяці. Уляна Супрун у статусі В.О. міністра охорони здоров’я - від липня 2016-го. Уряд рішення суду - оскаржив. Розглядати клопотання почали 11 лютого, рішення досі немає.