"Перехід у Полтаві загерметизують, коли надворі потепліє", - підрядник

19:31, 13 лют. 2019
 

Підземний перехід на перехресті вулиць Шевченка та Європейської  почав протікати. Через скляні панелі капає вода. Реконструкцію тут робив підрядник товариства «Асфер Груп». Представник організації Станіслав Овсій каже: через погоду – дощ і танення снігу, ремонтна бригада  не встигла загерметизувати щілини між склом. Більше - у сюжеті Каріни Попової.

Це - підземний перехід у Полтаві на перехресті вулиці Шевченка та Європейської. Тут,крізь щілини між склом, протікає вода.

 «Це не зручно. Адже зробили ремонт, вклали гроші. Воно капає, заважає. Треба його ремонтувати», - говорить полтавець Іван Кривоусов.

Займалася реконструкцією компанія «Асфер Груп».

«На зєднанні склопакетів не стоять ущільнюючі планки, оскільки, не було можливості їх поставити у тих погодних умовах», - каже представник компанії «Асфер Груп» Станіслав Овсій.

Згідно тендеру на цей підземний перехід з міського бюджету мають витратити 14 мільйонів та майже 100 тисяч гривень. Нині використали 11 мільйонів 400 тисяч - на часткову реконструкцію. Майже 3 мільйони – це гроші на герметизацію, яку не зробили.

За ті роботи, які підрядник виконав, ми  заплатили. Невиконані роботи не оплачували. (4:32-40) На сьогодні депутати міськради коштів на проведення усіх робіт до кінця в обох переходах поки що не виділили.

Потрібне сухе покриття та плюсова температура, оскільки ця планка герметизується. Поставити в мороз й на мокру поверхню немає технічної можливості», - каже представник компанії «Асфер Груп» Станіслав Овсій.

Нагадаємо, у серпні 2017 року Управління ЖКГ двічі замовляло капремонти переходів біля Центрального ринку та Будинку зв’язку — у товариства «Техно Холдинг» та «Інтехсервіс». Перший підрядники розірвав договір через великий обсяг роботи та повернув гроші. Другий – виконав роботи частково. У травні 2018-ого року Управління ЖКГ відмовилося від капремонту і оголосило тендери на реконструкцію. Згідно із тендерами, очікувана вартість робіт – 25 з половиною мільйонів гривень.  Договір підписали з підприємством  «Асфер Груп»  у червні 2018-ого за 24 мільйони 400 тисяч гривень.