Сьогодні у Полтавському юридичному коледжі влаштували акцію до Всесвітнього дня презервативу

19:54, 13 лют. 2019
 
Сьогодні у Полтавському юридичному коледжі влаштували акцію до Всесвітнього дня презервативу

Сьогодні у Полтавському юридичному коледжі влаштували акцію до Всесвітнього дня презервативу. У ній взяли участь близько півтисячі студентів. Організатор акції – благодійна організація «Світло надії», яка займається допомогою ВІЛ-інфікованим та хворим на СНІД. Волонтери провели інформаційну лекцію та роздали засоби контрацепції.

Студент Ростислав оголошує про початок акції. На великій перерві студенти сходяться на лекцію. Тут – говорять  про ВІЛ-інфекцію та небажану вагітність.

 "Якщо ваш партнер не хоче користуватися презервативом. Назвіть 5 причин, якими ми можемо переконати користуватися! Ми бачимо один, два, три чотири руки. Слухаємо по черзі.", - говорить студент Ростислав.

За правильні відповіді - отримують презервативи. По закіченню - роблять селфі у фойє вишу. Влаштувала акцію благодійна організацію «Світло надії» вдванадцяте.

 «Головна мета цього заходу - проінформувати студентів, як користуватися презервативом і для чого», - каже волонтерка Ольга Євтушенко.

«Перед використанням презерватива потрібно перевірити його термін придатності та чи ретельно він зберігався», - каже студентка Анна Нечай.

 За час акції роздали близько 150 презервативів, каже волонтер Віктор Шилов.

 «Презерватив є медичним засобом, що дозволяє профілактувати захворювання, що передаються статевим шляхом. Необхідно розуміти, який презерватив необхідний саме тобі.(03:42-03:50) В нього є термін зберігання, температурний режим. А також якої він ціни та якості» - каже лікарка Олена Сабініна.

За словами лікарки, 2018-ого року на облік з діагнозом «ВІЛ-інфекція» поставили 410 людей із Полтавщини. 2017-ого - 398 осіб. Всього ж на диспансерному обліку перебуває 3 729 людей.