«Українська світлиця»: в аграрній академії готують кабінет країнознавства для іноземців

20:29, 13 лют. 2019
 
«Українська світлиця»: в аграрній академії готують кабінет країнознавства для іноземців

Кабінет країнознавства для іноземних студентів, який облаштують на території Полтавської аграрної академії, готують до відкриття. Воно відбудеться 21-го лютого. Експонати у кабінеті країнознавства - це автентичні речі: українська вишивка, горщики та народне вбрання. Їх збирали викладачі, каже директорка центру міжнародної освіти аграрної академії Наталія Токуєва. 

Це – новий кабінет країнознавства в аграрній академії. Студенти його поки не бачили. Облаштовували його викладачі.

 «Ми називаємо кабінет країнознавства «світлицею». Тобто, слово «світлиця» - це була головна кімната в українській традиційній хаті, де зустрічали гостей та  рідних, які повернулися. Відкриття цього кабінету ми приурочили до Дня рідної мови – 21-го лютого. Тут будуть відбуватися заняття з української мови» ‒ розповідає директорка центру міжнародної освіти Наталія Токуєва.

Облаштовували «світлицю» майже два роки, каже Наталія Токуєва.

«Тут у нас лежать старовинні рушники й платки, які ми знаходили у селех у небайдужих людей. Тут є прядка, горщики, знаряддя праці, які ми знаходили у селі й вони мають вік понад сто років» ‒ розповідає директорка центру міжнародної освіти Наталія Токуєва.

«Принесені й костюми, й глечики. Сусіди викладачів приносили, родичі» ‒ говорить викладачка математики Людмила Скок.

«Це лопата, якою користувалася моя прабабуся. Студенти побачать, як готували хліб та як його ставили у піч. Мета створення цієї світлиці – це залучити іноземних громадян до нашої культури, історії» ‒ розповідає директорка центру міжнародної освіти Наталія Токуєва.

«Зараз розставимо зайчиків на господарський двір і годівницю українського села – нашу «хрюшку»

«Потрібно ще штори повісити, які ми вже підготували – пошили. Постелити домоткані килимки, зварити галушки, які ми будемо ми будемо подавати на відкриття цієї світлиці 21-го лютого» ‒ говорить викладачка математики Людмила Скок.