Арешт на майно Наталії Саєнко не скасували. Розгляд апеляції перенесли на 20 лютого

17:44, 14 лют. 2019
 
Арешт на майно Наталії Саєнко не скасували. Розгляд апеляції перенесли на 20 лютого

Арешт на майно Наталії Саєнко не скасували. Розгляд апеляції перенесли на 20 лютого. Рішення ухвалила колегія суддів у складі головуючого судді Олександра ЗахожаЯ. Подробиці у сюжеті моєї колеги Каріни Попової.

ВІДВОДКА: 

11:45. Обласний Апеляційний суд, що в Полтаві.  Тут мають розглядати апеляцію щодо арешту майна Наталії Саєнко. Розгляд почали із запізненням – о 13.05.

Головуючий суддя Олександр Захожай зачитує заяву, яка надійшла до суду від  Полтавської місцевої прокуратури:

Олександр Захожай, головуючий суддя: Було повідомлено, що процесуальне керівництво передано до Полтавської обласної прокуратури. На даний час процесуальний керівник не визначений.

Без процесуального керівникапрокурора, засідання неможливе, додає суддя.

Олександр Захожай, суддя: Колегія суддів, порадившись на місці, ухвалила перенести розгляд даної справи на іншу дату.

Чому подали апеляцію, розповідає адвокат Наталії Саєнко Богдан Глядик.

Богдан Глядик, адвокат Наталії Саєнко: Є порушення - накладено арешт на майно, яке Наталії Саєнко не належить тривалий час. Воно продане чужим людям, але чомусь на нього наклали арешт.

Нагадаємо, 6 листопада минулого року на пішохідному переході неповнолітнього велосипедиста Артема Левченка збив позашляховик. Це сталося  біля Малої академії мистецтв у Полтаві. Кермувала автівкою 34-річна полтавка Наталія Саєнко. 7-го січня, після двох місяців коми, хлопець помер в обласній лікарні. 9-го січня Саєнко вручили підозру. Цього ж дня в Октябрському райсуді Полтави суд обрав їй запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту строком на два місяці.

Два дні тому захист Саєнко подав апеляцію на рішення Октябрського районного суду Полтави, від 7 лютого, про накладення арешту на майно жінки. Це означає, що вона не може продавати або дарувати майно.