До Полтави приїхав кандидат у Президенти Андрій Садовий

20:21, 14 лют. 2019
 
До Полтави приїхав кандидат у Президенти Андрій Садовий

До Полтави приїхав кандидат на пост Президента України Андрій Садовий. Передвиборчу поїздку до Полтави кандидат у Президенти Андрій Садовий розпочинає об 10.30.

«Сьогодні приїхав як кандидат у Президенти», - каже Андрій Садовий

О 14 години какао-зустріч із містянам на Каштановій Алеї. Сюди Садовий з’являється разом із дружиною Катериною. Спілкується з полтавцями, передвиборчу програму не презентує.

Анна Молчанова, прийшла на зустріч

– Як ви дізналися про цю зустріч?
– А я від партії Андрія Садового буду членом ТВК на виборах.
– Хто повідомив про зустріч?
– Із партії «Самопоміч».


Ніна Ганджа, прийшла на зустріч

– Як дізналися про зустріч?
– Випадково. Ішла, дивлюся люди. Ага, прочитала. Думаю, прийду подивлюся. Що ж він буде обіцяти
.

Журналістам «Суспільного» про свою програму кандидат розповів таке:

Андрій Садовий, кандидат на посаду Президента України: Якщо говорити про основні пункти, це однозначно, побороти корупцію. Це технологічна модернізація нашої країни, тому що ми на  десятки років відстали від інших країн. А головне - повернути довіру українців до України. У нашій стратегії – є підтримка освіти. Я переконаний, що у бюджеті держави, до 25 % коштів мають бути на освіту, науку і новітні технології. Я внесу законопроект про імпічмент. Він надасть можливість людям мати вплив на Президента.

- За  які гроші збираєтеся втілювати цілі вашої програми?

- Є бюджет України. Моя задача, щоб бюджет у два рази більший.

– За допомогою чого?

За допомогою збільшення росту ВВП, а це можна зробити тільки завдяки виробництву.

« Соціальна сфера, економічна і всі ці сфери вони не належать до повноважень Президента напряму. Президент може подавати певні законопроекти або ветувати ті чи інші, які суперечать його політичній програмі. Збільшити бюджет у два рази – це дуже амбітна ціль. Чи встигнемо ми за 5 років набудувати стільки заводів або інших підприємств – не впевнена. Економічні показники, які не належать до функцій Президента, можливі іншими методами: призначенням на посад людей, які можуть це виконати.», - пояснює координатора громадського руху «Чесно» на Полтавщині Альона Гончаренко.

Карина Москаленко, кореспондентка: Наступна зустріч кандидата у Президенти Андрія Садового  запланована сьогодні о18 годині у Полтаві у колишньому телецентрі

Ця зустріч із виборцями розпочалася із 15-хвилинним запізненням.

 «Мене запросила племінниця, подзвонили. Говорять: сьогодні буде зустріч із Садовим. Я вирішила приїхати. Мені цікаво його послухати, що буде нам пропонувати», -  говорить Валентина Варвянська, яка прийшла на зустріч

 «Сьогодні знайомий сказав, що Андрій Садовий приїжджає в Полтаву. Мені цікаво було його побачити, поспілкуватися з ним, як людиною звичайною. Я, можливо, за інші політичні орієнтації, але хотів з ним поспілкуватись», -  каже Сергій Антоненко, прийшов на зустріч

Сюди прийшли близько трьохсот людей, розповів представник штабу Олександр Скрипай. Правоохоронці, за словами речниці поліції Полтави Юлії Лещенко, кількість присутніх не рахували.

Під час цієї зустрічі Андрій Садовий презентував передвиборчу програму. На питання журналістів «Суспільного»: чим його програма відрізняється від пропозицій інших кандидатів? - Садовий відповів так:

Андрій Садовий, кандидат на посаду Президента України: Це програма людини, яка 13 років керує одним із найбільших міст, мільйонником. І це місто має успіх. І сьогодні Україна гордиться Львовом. Це є моє життя, мій досвід, тому є ті речі, які можна зробити, які я планую зробити, якщо буде підтримка громади, всіх громадян нашої країни.

Зустріч тривала 50 хвилин. Під час неї були присутні більше 30 поліцейських, повідомила Юлія Лещенко.