У Полтаві вшанували воїнів-інтернаціоналістів покладанням квітів

14:27, 15 лют. 2019
 
У Полтаві вшанували воїнів-інтернаціоналістів покладанням квітів

Учасників бойових дій на територіях інших держав сьогодні вшанували в обласному центрі. Об 11-й у парку воїнів-інтернаціоналістів поклали квіти до пам’ятника «Синам Полтавщини, загиблим в Афганістані». Прийшло приблизно 250 людей, розповіла інспекторка відділу комунікації обласної поліції Поліна Ларіна. Захід організували до Дня вшанування учасників бойових дій на територіях інших держав та 30-ї річниці виведення військ з Афганістану. Як це було – дивіться далі.

 

«30 річниця, зрозуміло, чому ми тут. Прийшли з наймолодшою внучкою. Щоб згадати, що ми колись були в Афганістані. Я сам – 1986-88 рік. Батальйон в Кабулі стояв», – каже Микола Манько, який прийшов на захід.

 

Учасниця заходу Марина Федченко розповідає: «Я на урочистості приходжу завжди, навіть коли хвора, все рівно прийду. Бо це наше. Я в Афганістані була 81-83 року. В мене чоловік військовий. Його послали в Афганістан радником по зв’язку. Я туди тільки приїхала – бачу, що діло не дуже добре. Бахкають, бачили багато неприємностей. Але нічого, вижили».

 

«Я служив в Афганістані у батальйоні зв’язку. Всім, хто там служив, видавалась така форма. І вона для нас, як пам’ять про службу. І ми її вдягаємо раз на рік. І приходимо на 15 лютого. Є нагода зустрітись раз на рік усім», – говорить Олександр Стрілко, який прийшов на захід.

Від 2004-го року в Україні День вшанування учасників бойових дій на території інших держав відзначають щорічно 15-го лютого. Цього дня 1989-го року радянські війська вивели із території Афганістану.