15 лютого у Полтаві розглянули апеляцію у справі Геннадія Кернеса

9:28, 15 лют. 2019
 
15 лютого у Полтаві розглянули апеляцію у справі Геннадія Кернеса

Колегія суддів Полтавського апеляційного суду сьогодні не ухвалила застосувати привід щодо Геннадія Кернеса. Також відхилила про надання обвинуваченим захисників із вторинної правової допомоги. Про це клопотали на сьогоднішньому засіданні, прокурори Генпрокуратури Ігор Ємець та Олександр Ганілов. До суду не з’явився жоден адвокат Геннадія Кернеса та ще двох обвинувачених- Віталія Блинника та Євгена Сміцького. Не прибув і Кернес, пояснивши письмово причину своєї неявки суду відсутністю захисту на засіданні.

 

"Зараз ми бачимо, що не маючи будь-яких перешкод, Кернес не з’явився. Те, що немає його захисників не дає йому можливості не прибути у суд і фактично саботувати приїзд до апеляційного суду. Він зобов’язаний це зробити. Суд його викликав.", - каже Олександр Ганілов, прокурор Генпрокуратури України


Геннадій Кернес всьоме не з’явився в Апеляційний суд Полтавщини, колегія суддів не ухвалила застосування примусового приводу до нього. Про це клопотали на сьогоднішньому засіданні прокурори Генпрокуратури Ігор Ємець та Олександр Ганілов. Також до суду не з’явився жоден адвокат Геннадія Кернеса та ще двох обвинувачених- Віталія Блинника та Євгена Сміцького. Свою відсутність Кернес пояснив так:  на засіданні не буде його захисників.