Справа Супруненка: вирок обвинуваченим оголосять 19 лютого

20:31, 15 лют. 2019
 
Справа Супруненка: вирок обвинуваченим оголосять 19 лютого

У Миргородському міськрайонному суді відбулися дебати у справі щодо побиття депутата міськради Олега Супруненка. Засідання почалося о 10:10, закінчилося – о 14.30. 

На лаві підсудних двоє: Хачатур Хачатрян та Левон Марданян. Прокурор Олена Гомля каже: напад на депутата організував Хачатрян.

«Він створив організовану злочинну групу. Її мета - нанесення тяжких тілесних ушкоджень потерпілому Супруненку», ‒ розповідає прокурор Олена Гомля.

Прокурор просить ув’язнити Хачатура Хачатряна на десять років, Левона Марданяна – на п’ять.

«Дії Левона Марданяна кваліфікуються як спричинення середнього ступеню тяжкості тілесних ушкоджень. Олег Супруненко отримав тяжкі тілесні ушкодження, які потягли за собою його смерть у подальшому»,  ‒ розповідає прокурор Олена Гомля.

Адвокат Хачатряна – Артур Овакімін каже: його підзахисний не наносив ударів Супруненку, від який чоловік міг померти, «тяжкі тілесні» завдав раніше ув’язнений Олександр Гребенюк. Просить судити свого клієнта за нанесення тілесних ушкоджень середнього ступеню тяжкості. Відповідальність за цією статтею – до трьох років ув’язнення.

«Прошу суд перекваліфікувати обвинувачення Хачатряна  у здійснені злочину, передбаченого частиною другою статті 121-ї Кримінального кодексу України, на частину першу статті 122-ї Кримінального кодексу України. Призначити вирок у межах санкцій цієї статті», ‒ говорить адвокат обвинуваченого Хачатряна Артур Овакімян.

Адвокат іншого підсудного – Марданяна – Володимир Матвієць, теж просить перекваліфікації статтю для свого клієнта, яка передбачає виправні роботи до 2 років без ув’язнення.

«
Спираючись на норму статті 337  ч. 3, змінити кваліфікацію дій моєму підзахисному й засудити його за ч. 1 статті 122-ї Кримінального кодексу України. При визначенні покарання прошу врахувати такі обставини: мій підзахисний добровільно відшкодував матеріальні збитки, попросив пробачення, одружений. Прошу застосувати покарання й обмежитись відбутим покаранням, яке він на даний час відбув», ‒ каже адвокат обвинуваченого Марданяна Володимир Матвієць.

Наступне засідання – 19 лютого. Тоді суддя Валентина Куцин оголосить вирок. 

Нагадаємо, на 29-річного депутата Миргородської міської ради Олега Супруненка напали 12-го липня 2017-го року. Через 26 днів чоловік помер у реанімації. У Супруненка залишилась дружина та син.