Суд ув’язнив обвинувачених у нападі на депутата Миргородської міськради

19:26, 19 лют. 2019
 
Суд ув’язнив обвинувачених у нападі на депутата Миргородської міськради

Десять років ув’язнення Хачатуру Хачатряну та чотири з половиною роки Левону Марданяну призначив суд за побиття депутата міської ради Миргорода Олега Супруненка, який помер через отримані травми. Такий вирок у справі оголосили сьогодні у Миргородському міськрайонному суді. За рішенням судді Валентини Куцин засуджені також мають сплатити компенсацію батькам. 

 

 

Початок засідання – о 13-й годині. На лаві підсудних - Хачатур Хачатрян та Левон Марданян. Майже годину суддя Валентина Куцин зачитувала вирок обвинуваченим.

«Хачатрян розробив план нападу на Супруненка»
«Тілесні ушкодження у вигляді черепно-мозкової травми,крововиливи. Перелом правої тім’яної кістки. Ізольовані крововиливи у м’яку мозкову оболонку» «Перелом правої та лівої лопаток з кровили вами у м’які тканини» 
‒ розповідає суддя Миргородського міськрайонного суду Валентина Куцин.

За організацію злочинної групи та нанесення тяжких тілесних ушкоджень Хачатура Хачатряна суд позбавив волі на десять років. Левона Марданяна за нанесення тілесних ушкоджень середньої тяжкостізасудили на чотири з половиною роки. Термін ув’язнення рахують із 19-го вересня 2017-го року. Обвинувачені мають компенсувати моральну шкоду батькам Олега Супруненка.

«Зазначено стягнути солідарно з Хачатура Хачатряна та Левона Марданяна на користь як Супруненка Андрія, так і Супруненко Катерини – 497 тисяч гривень на відшкодування моральної шкоди» ‒ розповідає прокурор Олена Гомля.

«Основним мотивом створення та діяльності організованої злочинної групи, яка інкримінована Хачатряну, є саме розбіжності у політичних поглядах на соціально-економічний розвиток міста Миргород»  розповідає прокурор Олена Гомля.

«Я дуже дякую справедливості судді Валентини Куцин, за те, що вона прийняла максимальне покарання для цих двох злодіїв» ‒ розповідає дружина Олега Супруненка ‒ Аніка Супруненко-Лісовець.

 Адвокат Хачатряна – Артур Овакімян відмовився коментувати вирок. Адвокат Марданяна – Володимир Матвієць на засідання не прийшов. Нагадаємо, 29-річного Олега Супруненка побили 12-го липня 2017-го року. Через 26 днів чоловік помер у реанімації.

Шостого березня минулого року ще одного підозрюваного у побитті Олександра Гребенюка ув’язнили  на сім років. Він визнав свою провину. Також в участі у нападі підозрюють брата Хачатура Хачатряна – Руслана.  Більше року він переховується від слідства.