У Полтаві провели четвертий слідчий експеримент у справі Саєнко-Левченко

20:24, 19 лют. 2019
 
У Полтаві провели четвертий слідчий експеримент у справі Саєнко-Левченко

Сьогодні у центрі Полтави правоохоронці провели четвертий слідчий експеримент у справі щодо аварії, через яку загинув неповнолітній полтавець Артем Левченко. Під час експерименту була присутня Наталія Саєнко, яка кермувала «Мерседесом» під час зіткнення. 

 Експеримент розпочали о 10:30 біля Малої академії мистецтв. Тут у листопаді сталася аварія.

На місці – автомобіль та велосипед. Ті, що зіштовхнулися у листопаді.

Поліція частково перекрила рух транспорту. 

Цей слідчий експеримент проводять, щоб підтвердити або спростувати покази, які надала Саєнко. 

«Попередні слідчі експерименти були з двома свідками. Сьогодні було з учасником ДТП Наталією Саєнко. Були підтверджені покази, які давалися Наталією Саєнко одразу після дорожньо-транспортної пригоди», - каже адвокат Наталії Саєнко Богдан Глядик.

«Раніше з нею слідчий експеримент не проводили. Проведемо з нею не в тих погодних умовах, скаже, що не так. Доведеться проводити ще раз, перероблювати.  Ми перевіряли її покази. Вона вказала те, що могла вказати – траєкторію руху», - розповідає слідчий поліції Полтавщини Юрій Титаренко.

Адвокат родини Левченків Геннадій Олєйніков каже: є сумніви щодо точності проведення експерименту.

Є не дуже добра тенденція – сторона захисту Саєнко намагається за допомогою свідків давати покази, що Артем їхав на великій швидкості. Сьогодні був рекорд – 27 км/год. Хоч це не відповідає дійсності. Хлопцю було 14 років, він середнього зросту, а сьогодні був хлопець під два метри 19 років. Треба обирати одяг, у якій він їхав, щоб можна було його бачити., - каже Геннадій Олєйніков, адвокат родини Левченків

Експеримент тривав близько чотирьох годин – до 14:20. Минулого разу його провели 6 лютого. Тоді він тривав приблизно сім годин. Нагадаємо, шостого листопада минулого року на пішохідному переході неповнолітнього велосипедиста Артема Левченка збив позашляховик. Це сталося  біля Малої академії мистецтв у Полтаві. Кермувала автівкою тридцяти чотирирічна полтавка Наталія Саєнко. 7-го січня, після двох місяців коми, хлопець помер в обласній лікарні. 9-го січня у Октябрському райсуді Полтави суд обрав Наталії Саєнко запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту строком на два місяці.