Водій мікроавтобусу, що втрапив в аварію під Лубнами, - у травматології. 5 пасажирів померли

16:28, 20 лют. 2019
 
Водій мікроавтобусу, що втрапив в аварію під Лубнами, - у травматології. 5 пасажирів померли

Струс головного мозку та травми кінцівок має водій мікроавтобуса «Фольксваген», який вчора потрапив в аварію неподалік Лубен. Чоловік – єдиний, хто вижив після зіткнення. П’ятеро пасажирів – померли. Про це повідомив головний лікар Лубенської лікарні Сергій Наталенко. 

Мікроавтобус із вісьмома людьми, серед яких водій, виїхав із польського міста Варшава. Рухався через столицю України - Київ. Там вийшли двоє пасажирів. Решта - п’ятеро їхали до Запоріжжя. Аварія сталася о пів на шосту вечора 19-го лютого, на трасі Київ-Харків неподалік села Пишне.

"Водій допустив контакт із колесовідбивачем, який розташований вздовж проїжджої частини. Після чого, його викинуло і автобус перекинувся", - каже Юрій Сулаєв, речник поліції Полтавщини

Із шести людей, що були у мікроавтобусі, троє загинули на місці. Решту доставили до Лубенської міської лікарні, каже Сулаєв. Двоє травмованих померли того вечора у реанімації. Живий залишився 30-ти річний водій автобусу.

"Стан водія стабільний. Він перебуває у травматології. У нього травми кінцівок і таза, забій грудної клітини та струс головного мозку" - повідомив головний лікар Лубенської лікарні Сергій Наталенко.

"Водієм транспортного засобу є мешканець Запоріжської області 1988 року народження. Всі особи, які перебували у якості пасажирів: 1990 року,1989,1985, найстарша жінка - 1959 року народження. Всі вони - мешканці Запорізької області, різних районів. Що їх об’єднувало і чому вони разом їхали у цьому транспортному засобі – з’ясовує слідство. Ми маємо інформацію, що чоловік їхав до своїх родичів у Запорізьку область і даних пасажирів підібрав по BLABLACAR, тобто як попутників", - розповів Юрій Сулаєв, речник поліції Полтавщини

Наразі правоохоронці розшукують родичів загиблих. Розпочали кримінальне провадження за статтею «Порушення правил дорожнього руху, через яке загинуло більше двох людей». Вона передбачає позбавлення волі від 5 до 10 років.