У Полтаві пригощали чаєм пенсіонерів, які на вулиці продають власну продукцію

17:31, 20 лют. 2019
 
У Полтаві пригощали чаєм пенсіонерів, які на вулиці продають власну продукцію

П’ять термосів чаю та дев’ять волонтерів – полтавська молодь влаштувала акцію «Зігрій». Вони приготували чай та пішли пригощати пенсіонерів, які на вулиці продають власну продукцію.

О 9:30 в Обласному молодіжному центрі волонтери готують чай, який роздаватимуть пенсіонерам. Заварюють чорний та зелений, додають цукор. О 10-й волонтери громадським транспортом їдуть до Південного вокзалу.

«Коли дуже холодно, я тут не торгую. Це дуже було б добре, якби частіше приходили і наливали нам чаю. Дуже смачний, солодкий», - говорить пенсіонерка Світлана Божко.

«У нас є маршрут, по якому ми пересуватимемося. У нас буде сім локацій. Ми почали з Обласного молодіжного центру на вулиці Мірошніченка, на Південний вокзал, 5 школа, площа Зигіна, потім Інститут зв’язку, 23 вересня та Сади-2», - каже організаторка Єлизавета Первушина.

«Сьогодні ми взяли п’ять термосів. Це близько шести – шести з половиною літрів чаю. Вже більшу частину роздали. То ми робитимемо другу порцію», - каже волонтерка Вікторія Суткова.

Любов Михайлівна круглий рік продає овочі на вулиці.

«Я – інвалід другої групи. Усю зиму сиджу з цими кабаками. Ось валянки, я їх одягаю. І в мороз я сиджу на базарі усю зиму. Приємно, що діти придумали таке», - розповідає пенсіонерка Любов Вигівська.

4 години тривала акція, пригостили чаєм волонтери майже 50 пенсіонерів.