План «Перехоплення» триває: водія, який у Розсошенцях збив пішохода і втік, шукають у 8 регіонах

16:18, 21 лют. 2019
 
План «Перехоплення» триває: водія, який у Розсошенцях збив пішохода і втік, шукають у 8 регіонах

Майже за добу поліція не знайшла водія, який вчора збив пішохода у Розсошенцях. Кермувальник наїхав на людину і утік. Про це повідомив речник поліції Полтавщини Юрій Сулаєв. Поліцейські оголоси план «Перехоплення», тривають пошуки.

Поліція шукає кермувальника на території Полтавщини та ще в семи сусідніх регіонах: на Харківщині, Дніпропетровщині, Кіровоградщині, Черкащині, Київщині, Чернігівщині і Сумщині. План «Перехоплення» оголосили, як отримали виклик – о пів на сьому, каже речник поліції Полтавщини Юрій Сулаєв. Зателефонував до поліції перехожий. 

Біля цього світлофору, поблизу зупинки Геофізика, у селі Розсошенці Полтавського району, учора, 20 лютого, близько 18:20, водій автомобіля збив пішохода. Останній помер на місці. Автомобіліст поїхав з місця аварії. Про це розповів речник поліції Полтавщини Юрій Сулаєв»

«Орієнтовано особовий склад та громадськість на пошуки даного транспортного засобу. Ним може бути як позашляховик, так і вантажний автомобіль, у тому числі фури, які рухалися в напрямку Полтави. Після наїзду транспортний засіб поїхав у бік «Макдональдсу» до траси Київ-Харків», - говорить речник поліції Полтавщини Юрій Сулаєв.

Поруч із місцем аварії живе Петро Шолудько. Каже: бачив збитого пішохода, як приїхали три поліцейські машини та швидка.

«Години чотири тут лежало тіло. Поліція замірювала, потім приїхали, мабуть, експерти, які теж замірювали. Потім приїхав автомобіль, положили тіло в брезент, мабуть і мозок лежав. Усе поклали на ноші, поклали в машину й роз’їхалися», - каже Петро Шолудько, який живе неподалік місця аварії.

Пішоходу було 48 років. Він житель села Бричківка Полтавського району. Поліцейські розпочали кримінальне провадження за статтею -«Порушення правил дорожнього руху, що спричинили смерть людини».

Відповідно до Кримінального кодексу України санкція передбачає покарання від трьох до восьми років позбавлення волі, каже Юрій Сулаєв, речник поліції Полтавщини