СБУ викрила "виборчу піраміду". У справі фігурує нардеп Руслан Богдан

19:23, 21 лют. 2019
 
СБУ викрила

Служба безпеки України викрила схему підкупу виборців на президентських виборах. Про це на брифінгу повідомив заступник голови СБУ Віктор Кононенко. «Виборчу піраміду», яка працювала в кількох регіонах України очолював народний депутат. Структура за допомогою підкупу мала забезпечити перемогу на президентських виборах конкретному кандидатові, повідомив Кононенко.

Віктор Кононенко, заступник голови СБУ:
За щомісячну грошову винагороду, найняті учасниками угрупування особи з числа місцевих жителів, повинні провести відповідну обробку та забезпечити голосування на користь конкретного кандидата визначеної кожному з них кількості виборців.

Прізвище депутата Кононенко не назвав. Але у документах, які оприлюднила Служба безпеки України фігурує і’мя депутата-мажоритарника із Полтавщини Руслана Богдана. Ось цей документ. Згідно із ним Богдан відповідав за фінансування організаторів штабів, агітаторів і спостерігачів. Ось так депутат Верховної Ради України прокоментував ситуацію:

Руслан Богдан, депутат Верховної Ради України
Звинувачення, які сьогодні лунають – це абсолютна брехня, яка сфабрикована діючою владою під керівництвом Президента. Це називається брудні технології, які використовують на президентських виборах.

За словами заступника голови СБУ, до "виборчу піраміди" входили троє координаторів, відповідальні за різні регіони, та підпорядковані їм ланки. На ваших екранах – структура організації, надана СБУ. Відкрито кримінальне провадження за ознаками створення злочинної організації. Затриманих немає, тривають обшуки і допити, сказав Кононенко.

Нагадаємо, Руслан Богдан родом із Києва. До Верховної Ради 8-ого скликання пройшов за мажоритарним округом №151 (центр округу - місто Лохвиця) у вересні 2016-ОГО року. Член комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки. Богдан обраний на 3-й термін. Не змінював фракцію і був тільки членом «Батьківщини». Голова Полтавської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина».