Двічі на тиждень уроки української мови для іноземних студентів будуть проводити у Полтавській аграрній академії

20:47, 21 лют. 2019
 
Двічі на тиждень уроки української мови для іноземних студентів будуть проводити у Полтавській аграрній академії

Двічі на тиждень уроки української мови для іноземних студентів будуть проводити у Полтавській аграрній академії. Перший організували сьогодні, у Міжнародний день рідної мови. Для навчання – відкрили кабінет краєзнавства.

До відкриття кабінету краєзнавства іноземні студенти підготували  виступи рідною мовою. Читали вірші, півали пісні, говорили українською.

«Я можу порівнювати, як іноземці вивчають українську і російську. Студентам, які говорять арабською, легше вивчати українську, ніж російську. Це пов’язано з фонетикою та граматикою. Звичайно, для того, щоб вивчити мову потрібно опинитися в мовному середовищі», - каже Наталія Токуєва, директорка центру міжнародної освіти.

В академії навчаються півсотні іноземців. Це жителі Тунісу, Марокко, Китаю, Сирії, Палестини, каже Олег Горб.

«Загалом в академії навчаються представники 12-13 країн світу. Українську мову вивчають всі студенти, які в подальшому хочуть навчатися в Полтаві і ближче до Західної України. Російську вивчають іноземці, які хочуть навчатися в Харкові, Дніпрі та Запоріжжі»,-  каже Олег Горб, проректор Полтавської аграрної академії.

По закінченню уроку мовознавства іноземців пригощають варениками.За словами проректора Олега Горба, уроки мовознавства для іноземних студентів у цьому кабінеті будуть проводити двічі на тиждень.