Генеральну репетицію благодійного балу організували у Полтаві

19:23, 23 лют. 2019
 
Генеральну репетицію благодійного балу організували у Полтаві

25 пар у Полтавському краєзнавчому музеї сьогодні навчались танцювати вальс та полонез. Так провели генеральну репетицію Весняного благодійного балу, який відбудеться 2-ого березня, розповіла організаторка Наталія Латиш. На заході збиратимуть гроші на створення сайту для працевлаштування людей з інвалідністю.

14-та година. До Полтавського краєзнавчого музею сходяться люди – на репетицію балу. У цьому залі – готуються до танців.

«Ми намагаємося опанувати віденський вальс, фігурний вальс і полонез для урочистого відкриття. Найкраще в даному випадку у нас дається полонез, бо ми маємо справу з лініями, колонами і таке інше», – каже Павло Миронов, хореограф.

В одному залі – професійні танцюристи й аматори.

На репетицію прийшла Наталія Долинська. Говорить: «Мрія дитинства моя. І для себе можливість переступити бар’єр. Я зараз не бачу. То переступити бар’єр сором’язливості, комплексів».

Її партнер Євгеній Батюк каже: «Тут я тільки тому, що Наталі дуже хотілося. І я вирішив її підтримати. Дуже подобається, хоч і доводиться в чомусь себе ламати».

Із чотирьох років займається танцями Зейнаб Сімакіна. Каже: «Мій партнер – це мій чоловік. Він на роботі, але він буде. Колись мені сказала моя подруга: «Зейнаб, ти народилася не в тому часі. Тобі треба було народитися у 16 столітті». Мені дуже подобаються пишні плаття, сукні».

Долучилися до репетиції Катерина Бабіч та Олексій Наказний. Катерина каже: «Мені хочеться взяти нетипове вбрання. Не фатинові сукні. Думаю, що до цього залу пасуватиме якась українська вишивка. Бо в вишивці є і сукні до підлоги. Спробуємо себе під компонувати».

«Це буде дуже гарно. Бо в такому залі в будь-якому одязі буде гарно», – додає Олексій Наказний.

Це генеральна репетиція перед балом, який у цьому залі відбудеться за тиждень, каже організаторка Наталія Латиш: «Бал благодійний. Ми маємо таку мету – створити інклюзивний всеукраїнський онлайн-ресурс для працевлаштування людей з інвалідністю. І також гарячу лінію, щоб допомогти людям знаходити роботу».

За словами організаторки Наталії Латиш, такий благодійний бал у Полтаві – перший. До нього має долучитися близько сотні учасників.