Полтавка Анна Гусак врятувала бабусю

17:12, 27 лют. 2019
 
Полтавка Анна Гусак врятувала бабусю

86-річна пенсіонерка Валентина Курбала, яку врятувала майбутня слідча, нині перебуває на домашньому лікуванні. Про це повідомив сімейний лікар жінки Іван Петренко. 20-го лютого у пенсіонерки стався інсульт. Протягом чотирьох годин вона лежала на своєму подвір’ї та прохала про допомогу. Почула про це 20-річна полтавка Анна Гусак, яка проходила повз її будинок. Докладніше розкаже Валерія Рибалка.

 

Майбутня слідча Анна Гусак йшла ось цією вулицею в Яківцях, що у Полтаві, коли почула стогін.

«Я заглянула в щілину між хвірткою і побачила, що жінка сидить в калюжі грязі та прохає про допомогу. Я запитала: що з вами?Вона відповіла, що в неї паралізувало роки й ноги. Вона нічого не може зробити і вже досить довго сидить на вулиці Ось на цьому місці я перелізла через паркан. Ту сама низька точка. Потім я побачила ось ту велику собаку. Я намагалася не звертати на неї увагу і пішла до бабусі», -  розповідає Анна Гусак, яка врятувала бабусю.

Того дня, згадує, була без форми. У кишені був поліцейський жетон. 

« Я показала їй жетон поліцейський. Сказала: не хвилюйтеся, я з поліції, хочу вам допомогти. Я почала запитувати: як Ваші руки, ноги? Почала їх торкатися. Вона говорить: я їх не відчуваю. І тоді я пішла до хати взяти якесь тепле покривало. Перед цим накинула на неї свою куртку. Замотала її в ковдру і почала гріти ноги. Бабуся сказала,що дуже замерзла. Вона на вулиці сиділа близько 4-ох годин», - додає Анна Гусак.

«Швидка», каже дівчина, приїхала за 40 хвилин.

«Відняло одну сторону. Це вже в неї був другий інсульт і порушилася мова. І вона самостійно не могла ні підвестись, ні ходити. Через відмову від госпіталізації, було призначено лікування вдома, що й по даний час проводиться. Дільнична медсестра до неї ходить і робить все необхідне. А я веду за нею огляд. Дана хвора - наша колега. Вона тривалий час працювала хірургічною медсестрою. А зараз вона пенсіонерка, їй 86-ть років. Вона одинока», - розповідає сімейний лікар бабусі  Іван Петренко.

Ось це фото Анна зробила за тиждень після тієї події, коли прийшла навідатися до бабусі.

Валерія Рибалка, кореспондентка: Бабуся лежала ось на цій доріжці. Нині, через стан здоров’я, ситуацію не коментує.