Цьогоріч одинадцятикласники у школах вивчатимуть історію створення Православної церкви України та надання Томосу про автокефалію

18:42, 27 лют. 2019
 
Цьогоріч одинадцятикласники у школах вивчатимуть історію створення Православної церкви України та надання Томосу про автокефалію

Одинадцятикласники у школах вивчатимуть історію створення Православної церкви України та надання Томосу про автокефалію. Ці теми викладатимуть у курсі «Історія України» наприкінці навчального року – у квітні-травні, каже методист з історії обласного інституту післядипломної освіти Ірина Міщенко.

Це - урок історії в полтавській школі №38. За місяць ці одинадцятикласники вивчатимуть історію створення Православної церкви України.

Одинадцятикласниця Валерія Кирячок говорить: «Я вважаю, що цю тему обов’язково потрібно вивчати, оскільки наша країна не тільки багатонаціональна, а й багатоконфесійна. Релігія завжди була складовою нашого життя». 

Зміни до навчальної програми внесло Міносвіти 21 лютого. У підручниках цієї теми поки немає, каже вчителька історії Тетяна Веркалець.

Вчителька історії Тетяна Веркалець розповідає: «За такими темами у нас є додаткові методичні рекомендації, параграфи. Думаю, що з цієї теми нададуть інструктивні матеріали до підготовки до уроку. Адже вчителю буде складно важко підготуватися до теми за матеріалами ЗМІ».

Методистка з історії обласного інституту післядипломної освіти Ірина Міщенко каже: «Для одинадцятикласників з наступного навчального року цю тему включать до підручників з історії України для одинадцятого класу. Оскільки планується видання нових підручників з історії України для учнів одинадцятого класу». 

Стендап Каріна Попова, кореспондентка: Тему створення Православної церкви України та надання Томосу про автокефалію до програми зовнішнього незалежного оцінювання з історії України внесуть не пізніше, ніж за два роки до складання тесту. ЗНО зі змінами учні складатимуть 2021 року.