Понад 18 % пенсіонерів із Полтавщини отримають одноразові доплати до пенсій – 2 410 гривень

19:01, 27 лют. 2019
 
Понад 18 % пенсіонерів із Полтавщини отримають одноразові доплати до пенсій – 2 410 гривень

Понад 18 % пенсіонерів із Полтавщини отримають одноразові доплати до пенсій. Нарахування почнеться із 4 березня. Розмір доплати – 2 410 гривень. Про це повідомила представниця обласного Пенсійного фонду Ірина Товстоножко. Я

 

Наталія Суханова на пенсії - 21 рік. Жінка підпрацьовує прибиральницею. Отримує 1800 гривень пенсії.

Наталія Суханова, пенсіонерка:  «Пенсії… Її не вистачає навіть на харчування» А на комунальні…» «В мене зарплата йде на оплату комуналки» 

Цією весною українські пенсіонери,зокрема із Полтавщини, отримають доплати до пенсій, каже представниця обласного Пенсійного фонду Ірина Товстоножко. Це - 2 410 гривень.  Цю суму розділять навпіл і виплачуватимуть рівними частинами у березні та квітні.

Ірина Товстоножко, начальниця управління пенсійного забезпечення обласного Пенсійного фонду: «На Полтавщині перебувають на обліку 416 тисяч пенсіонерів. З них 76 тисяч – набувають право на одноразову доплату»

Доплату нарахують тим, чиї пенсії не перевищують 1669 гривень, каже Товстоножко, і тим людям, які вийшли на пенсію до 2011-го року, мають робочий стаж не менше 25-ти років - у чоловіків та не менше 20-ти років - у жінок.

Ірина Товстоножко, начальниця управління пенсійного забезпечення обласного Пенсійного фонду: «Якщо це пенсіонер, якому пенсія призначена вже після 2011-го року, то право на таку виплату набуває особа, за наявності у жінки 30-ти років страхового стажу й у 35-ти років страхового стажу у чоловіків» 

Такі доплати до 4 березня Пенсійний фонд Полтавщини отримає із держбюджету – це 180 мільйонів гривень, каже Товстоножко. Тоді на нараді з Президентом України, міністр соцполіцтики Андрій Рева розповів: до Пенсійного Фонду надійшло понад тринадцять мільярдів гривень. Ці гроші отримали  за пільговий період розмитнення автівок, який тривав з 25-го листопада 2018-го до 23-го лютого.

«Мова йде про додатковий ресурс, який було отримано від закону про «євробляхи». Тобто, кошти від розмитнення «євро блях» у повному обсязі направлені на одноразові доплати до пенсій» - цитата Міністра соцполітики України Андрія Реви

За словами Андрія Реви, загальна кількість українських пенсіонерів, які у березні та квітні отримають доплату ‒ три мільйони.