274 домашніх тварини зареєстрували у Полтаві їхні господарі більше, ніж за рік

17:05, 1 бер. 2019
 
274 домашніх тварини зареєстрували у Полтаві їхні господарі більше, ніж за рік

274 домашніх тварини зареєстрували у Полтаві їхні господарі більше, ніж за рік. Про це розповіла технолог із реєстрації тварин міського комунального автотранспортного підприємства 1628 Юлія Явір. Реєстрацію почали від кінця грудня 2017-ого. За словами Юлії Явір, 170 тварин від загальної кількості – зареєстровані власниками самостійно на онлайн-платформі «Енімал-айді-інфо». Решту – 104 тварини – зареєстрували у міському відділі реєстрації. Це означає, що відомості про них внесли до муніципальної бази Полтави, каже Юлія Явір

«По-перше, це потрібно для регулювання чисельності безпритульних тварин. Бо ви знаємо, що безпритульні тварини колись були домашніми. Багато людей вважає, що реєстрація тварини зобов’яже господаря сплачувати податки. Але хочу запевнити, що це не так. Реєстрація проводиться один раз на все життя тварини, якщо власник не зміниться», - каже технолог з реєстрації тварин КАТП-1628 Юлія Явір.

Нагадаємо, аби зареєструвати домашнього кота чи собаку, потрібно принести або надіслати в електронному вигляді до КАТП відомості про тварину – це кличка, дата народження та фото. Також ветеринарний паспорт із щепленнями, якщо такий є. Власник тварини має надати свої паспортні дані та електронну адресу. За словами Юлії Явір, в обласному центрі обов’язково треба реєструвати домашніх собак та котів усіх порід із тримісячного віку. Це вказано у Правилах утримання тварин у Полтаві. Їх затвердили депутати міської ради на сесії 22-ого грудня 2017-ого року.