Полтавські волонтери збирають одяг, ковдри, іграшки, електроприлади та інші побутові речі

20:00, 1 бер. 2019
 
Полтавські волонтери збирають одяг, ковдри, іграшки, електроприлади та  інші побутові речі

Полтавські волонтери збирають одяг, ковдри, іграшки, електроприлади та  інші побутові речі. Їх приносять прихожани Свято-Троїцького храму, що у Полтаві, та надсилають благодійники з Німеччини. Речі передадуть бійцям на Схід України, дітям-інвалідам та людям із психічними розладами. Про це розповіла волонтерка Ірина Верига. Коли це зроблять точно не знають, каже волонтерка. 

«Оскільки в нас парафія досить успішна і потребуючих людей майже немає, то ми почали свою діяльність на зовні, щоб допомогти іншим», - говорить  настоятель Свято-Троїцького храму Отець Юрій Кролевський.

Ось до цього складу прихожани Свято-Троїцького храму, що у Полтаві, приносять речі. Їх передадуть на передову для бійців, а також - у Полтавський центр соцреабілітації дітей-інвалідів та у Ліщинівського будинку-інтернату, що у Кобеляцькому районі.

 «Тут, як ви бачите, є певні речі, які ми перебираємо. Зазичай, відбираємо окремо жіночі і чоловічі. Окремо дитячі речі та постіль. Для того, щоб визначитись потім куди вони будуть направлені», - каже волонтерка  Ірина Верига.

Тут є: одяг, взуття, іграшки та побутова техніка.

 «Зазвичай, більша частина гуманітарної допомоги, яка є дуже об’ємною – це та допомога, яка нам приходить із Німеччини», - додає  волонтерка  Ірина Верига.

Євген Хайлов – відповідальний за роботу із благодійними організаціями Німеччини, які допомагають українцям. Розповідає, куди переправляють гуманітарну із-за кордону:

 «Її ми спрямовуємо на шпиталі, сиротинці, дитячі та  пологові будинки та на лікарні», - каже волонтер та парафіянин Свято - Троїцького храму Євген Хайлов.

У цій капличці Свято-Троїцького храму волонтери та прихожани сортують речі.

 «Ця капличка – це так званий перевалочний пункт, куди завозили всю гуманітарну допомогу, яку потім ми направляємо в АТО. Направляли в Сиротинці, в інтернат для пристарілих людей. Вони тут були спаковані в мішки. Нам приходилося тут повністю їх перебирати. Ми їх сортували, розбирали», - говорить  волонтерка та парафіянка Свято - Троїцького храму Світлана Жездріс.

Ірина Верига, волонтерка: Останнє ми відправляли одяг, взуття та іграшки. Їх ми зібрали серед своїх парафіян та небайдужих полтавців. Це було місяць назад:  ми передали їх в Кобеляцький район  в будинок милосердя для дітей-сиріт в селі Дем’янки.