Місяць, щоб ліквідувати порушення пожежної безпеки є у Новосанжарської школи

22:01, 14 бер. 2019
 
Місяць, щоб ліквідувати порушення пожежної безпеки є у Новосанжарської школи

Місяць, щоб ліквідувати порушення пожежної безпеки є у Новосанжарської школи. Якщо до цього часу керівництво школи не придбає автоматизовану протипожежну сигналізацію та блискавкозахист – заклад закриють. Таке рішення сьогодні ухвалила суддя Полтавського окружного адмінсуду Світлана Сич. Нагадаємо, минулого року пожежники перевіряли школу на дотримання правил безпеки. Виявили 11 порушень. Із них 2 – школа не усунула, бо не знайшла на це грошей. 

16.10. До зали входить суддя Світлана Сич. Розглядається справа щодо закриття єдиної у Нових Санжарах школи.

Директор школи просить не закривати заклад. Каже: до кінця навчального року всі порушення, які виявили пожежники, - усунуть. Каже: гроші, а саме 1,5 мільйона, знайшли. Більше мільйона дає обласна адміністрація, решту – райрада.

Микола Решетило, директор Новосанжарської школи: "Новосанжарська районна рада також виділяє 200 тисяч, яких не вистачає".

Пожежники не заперечують. Інспектор Леонід Головко каже: діти можуть навчатись доки порушення ліквідовуватимуть: встановлюватимуть автоматизовану протипожежну сигналізацію та блискавкозахист.

Леонід Головко, інспектор відділу пожежної безпеки: "Певний ризик зберігається. Проте, за допомогою певних компенсуючи заходів можливо звести цей ризик до мінімальних показників".

Суддя йде до нарадчої кімнати. Потім оголошує ухвалу.

Світлана Сич, суддя Полтавського окружного адмінсуду: "Відстрочити виконання рішення до 15 квітня. 

Микола Решетило, директор Новосанжарської школи: "Суд зобов’язав - треба виконувати. Я зацікавлений в тому, щоб швидше все встановити. Часу мало, але так вирішив суд".

Нагадаємо, згідно із рішенням окружного адмінсуду Полтави від 24 липня минулого року, школу у Нових Санжарах мали закрити до 11 березня. Причина: пожежники виявили в закладі - 11 порушень безпеки. 9 – ліквідували. Решту - сигналізацію та блискавкозахист не встановили, бо не знайшли грошей. Напередодні закриття, 6 березня, голова Новосанжарської райдержадміністрації Сергій Бульбаха повідомив: 90% грошей - знайшли. Тоді ж подав скаргу до окружного адмінсуду Полтави на попередню ухвалу, щоб відтермінувати закриття.