На Полтавщині склали перше пробне ЗНО-2019 із української мови та літератури

18:11, 16 бер. 2019
 
На Полтавщині склали перше пробне ЗНО-2019 із української мови та літератури

Перше пробне зовнішнє незалежне оцінювання-2019 сьогодні склали на Полтавщині. Це було тестування із української мови та літератури. На нього зареєструвалося понад 6 тисяч 300 людей.

10 ранку. Біля Полтавського педуніверситету збираються абітурієнти. Тут – один із пунктів, де складають пробне тестування. 

Яна Головня, що прийшла на пробне ЗНО каже: «Сьогодні здаю пробне ЗНО з української мови, але у вигляді ДПА, бо я студентка політехнічного коледжу. Вирішила складати пробне, щоб для себе подивитися, як проходить цей процес, розібратися. Щоб було не так страшно на самому ЗНО».

О 10:15 до приміщення починають впускати учасників тестування.

Артем Сердюк, що прийшов на пробне ЗНО говорить: «Взяв із собою багато чого. Документи, запрошення, паспорт, квитанції. Але для самого ЗНО написано, що треба лише запрошення або паспорт. Можна із собою взяти воду, але зняти етикетку. А так – забирають і годинник, і телефон, і решту».

Наталія Барболіна, яка відповідальна за проведення ЗНО на Полтавщині говорить: «Більш жорсткими стали вимоги щодо неможливості користування будь-якими приладами зв’язку. Повинні вимкнути мобільний телефон і не мають права користуватись ним, використовувати смарт-годинники, плеєри».

Крім цього пункту тестування, на Полтавщині пробне ЗНО складатимуть ще у сорока шести.

Вони розташовані у дев’яти округах області – у Полтаві, Кременчуці, Лубнах, Миргороді, Гадячі, Горішніх Плавнях, Кобеляках, Карлівці та Пирятині.

Наталія Барболіна, яка відповідальна за проведення ЗНО на Полтавщині говорить: «Після завершення часу виконання роботи, вони отримають на руки і свій бланк відповідей, і зошит із завданнями сертифікаційної роботи. Далі - через свій особистий кабінет треба внести свої відповіді, щоб їх перевірили і визначили кількість балів. Щоб учасник побачив себе у тому рейтинговому списку».

Найбільше людей зареєструвалися на пробне ЗНО із української мови – понад 6300. Також із математики – більше 2 тисяч та історії України – майже 1380. Найменше зареєструвалися на пробне ЗНО із хімії – 83 та німецької мови – 23 осіб. Тестування із французької мови складатиме 1 людина в області.

Наступне пробне зовнішнє незалежне оцінювання організують за тиждень, 23-ого березня. Тоді складатимуть тестування із історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії та з іноземних мов.