У Полтаві розпочався дводенний Всеукраїнський чемпіонат із фігурного катання

19:00, 16 бер. 2019
 
У Полтаві розпочався дводенний Всеукраїнський чемпіонат із фігурного катання

Понад 230 учасників із різних регіонів України приїхали до Полтави на Всеукраїнський чемпіонат із фігурного катання. Вік учасників від трьох з половиною до 55-ти років. Змагання організовують три обласні федерації фігурного катання – Полтавська, Львівська та Рівненська. Чемпіонат розпочали сьогодні зранку.  

Юрій Журавльов, організатор змагань каже: "Зараз відбувається традиційний Всеукраїнський чемпіонат із фігурного катання. Беруть у змаганнях участь усі міста України. 233 учасники. Одиночне катання, парне катання, і група А – це вже діючі спортсмени збірної країни, кандидати у майстри спорту.

На льоду виступає Марія Балінська зі Львова.

Анастасія Онищенко, тренерка Марії Балінської говорить: "Машенька сьогодні показала свою програму. Це її другий виступ у житті. Готувались півтора роки. Це її перші півтора роки. Ми задоволені. І задоволена я, як тренер її виступом.

Марія Балінська, учасниця змагань зі Львова каже: "Я не хвилювалася. Дуже сподобалось.

Доки одні учасники виступають – інші готуються виходити на лід.

Марія Аліфанова, учасниця змагань із Кривого Рогу розповідає: "З короткою програмою сьогодні виступаю. Вона швидка. У номінації пре-бронза. Ми вирішили поїхати на змагання, щоб подивитися, чи можна мене переводити в іншу категорію, чи ні.

Поліна Дубрівная, учасниця змагань із Кривого Рогу каже:  "Це дуже красиво. І можна подорожувати скрізь, виступати і посідати призові місця.

Юрій Журавльов, організатор змагань каже: Призові місця отримають кубки, медалі, дипломи. Але ми, певно, єдині в Україні, хто нагороджує усіх учасників. Ніхто не лишається без нагороди. Тому медалі за участь.

Всеукраїнський відкритий чемпіонат із фігурного катання триватиме два дні і завершиться завтра, 17-ого березня. У Полтаві ці змагання проводять із 2013-ого року.