Відкрили відремонтоване відділення хіміотерапії Полтавського онкодиспансеру

18:00, 18 бер. 2019
 
Відкрили відремонтоване відділення хіміотерапії Полтавського онкодиспансеру

Реконструйоване відділення хіміотерапії обласного онкодиспансеру відкрили сьогодні у Полтаві. За словами головного лікаря Ореста Вовка, відремонтували коридор, палати та діагностичні кабінети. Ремонт тривав вісім місяців.

Ось такий вигляд має відремонтоване відділення хіміотерапії. Головний лікар онкодиспансеру Орест Вовк каже: ці приміщення були  без ремонту майже сорок років.

Продовжує головний лікар обласного онкодиспансеру Орест Вовк«Проводили якісь поточні ремонти: десь підфарбувати, трубу поміняти. За ці всі роки це - перша реконструкція. Тут була знята підлога, зняті повністю стіни. Заміняти потрібно було починаючи від електропроводки, вентиляційних шахт (вентиляція тут не працювала більше десяти років). Повністю і все».

Реконструкція відділення тривала вісім місяців. Витратили 16 з половиною мільйонів гривень. Це - гроші з обласного бюджету, каже директор обласного департаменту містобудування Тимофій Голбан.

Продовжує Тимофій Голбан: «Близько половини вартості – це нове медичне обладнання та обладнання для очищення повітря й кондиціювання».

Продовжує завідувач відділення хіміотерапії Віталій Ковтун:«Ми отримали інфузомати – це спеціальний прилад, який може дозувати препарат. Ми отримали електрокардіограф, дефібрилятор. Ми отримали новий операційний стіл. В даному відділенні шість палат. Загальна кількість – 23 ліжка. З них три - палати на чотири й п’ять ліжок. Дві палати по одному ліжку й одна палата, де знаходиться по двоє хворих».

Пацієнтів на час ремонту перевели до радіологічного відділення. За словами Віталія Ковтуна, від завтра, 19-го березня, пацієнтів повернуть до палат відділення хіміотерапії. Лікар каже: щороку медики проводять близько шести тисяч курсів хіміотерапії.