Продаж алкоголю у Полтаві у нічний час можуть заборонити

20:05, 18 бер. 2019
 
Продаж алкоголю у Полтаві у нічний час можуть заборонити

Продаж алкоголю у Полтаві у нічний час можуть заборонити. Про це йдеться у проекті рішення, яке опублікували сьогодні на сайті Полтавської міськради. Згідно із ним, обмеження стосується всіх магазинів із 22-ї години вечора до 8-ї ранку, говорить автор проекту та депутат міської ради Едуард Волков. Після громадських слухань, не раніше ніж за місяць, проект винесуть на голосування на найближчу сесію міської ради. 

Сьогодні на сайті Полтавської міської ради опублікували проект рішення про встановлення обмеження продажу пива, алкогольних та слабоалкогольних напоїв. Проект передбачає заборону продажу алкоголю після 22.00.

Ініціатор проекту – депутат міськради Едуард Волков. Говорить: таке обмеження зменшить кількість правопорушень.

Едуард Волков, автор проекту, депутат Полтавської міськради каже: "Це стосується всіх магазинів. Без вийнятку. МАФів, де продається алкоголь. Всіх супермаркетів. Раніше великі мережі ігнорували такі заборони, неможливо було проконтролювати їхню діяльність. То тепер ні для кого преференцій бути не може".

В Україні рішення про заборону продажу алкоголю у нічний час діє у 16-ти обласних центрах. На Полтавщині є міста, у яких теж ухвалили такі рішення. У Хоролі та Миргороді вночі не продають алкоголь з травня минулого року, у Горішніх Плавнях з лютого 2019-ого.

Юрій Сулаєв, речник поліції Полтавщини говорить: "Переважна більшість всіх злочинів, що стосуються нанесення тілесних ушкоджень, тяжких тілесних ушкоджень вони супроводжуються алкоголем, тобто люди перебувають у стані алкогольного сп’яніння".

"Однозначно, буде значно менше злочинів, пов’язаних із вуличною злочинністю, у тому числі нічних грабежів, розбійних нападів. Буде менше конфліктів між громадянами, які перебувають у нетверезому стані".

Член ради підприємців Полтави Євгеній Мартосенко, говорить: заборона на продаж алкоголю може знизити надходження грошей до міського бюджету.

Євгеній Мартосенко, член ради підприємців Полтави каже: "У першу чергу, треба зробити аналітику, після того – громадські обговорення і дізнатися: як це вплине на бюджет. Якщо алкоголь заборонять, на мою думку, це вплине на продаж алкоголю в місцях несанкціонованих. Тобто з-під поли будуть продавати підприємці не чисті на руку".

Після проведення громадських слухань, не раніше, ніж за місяць, цей проект рішення винесуть на голосування на сесію міськради.

Нагадаємо, 22 березня минулого року Верховна Рада надала органам місцевого самоврядування повноваження встановлювати заборону на продаж алкоголю в закладах торгівлі у певний час доби. За це рішення проголосували 230 народних депутатів.