У Полтаві стартували військові змагання на території частини Нацгвардії

17:37, 19 бер. 2019
 
У Полтаві стартували військові змагання на території частини Нацгвардії

Сьогодні в обласному центрі відбулися змагання з багатоборства між військовими. Їх організували на території військової частини Нацгвардії у Полтаві. На змаганнях вісімнадцятеро учасників виконували силові вправи зі штангою та на турніку, переносили вантажі на швидкість та пройшли естафету. 

Близько 10-ї ранку у спортзалі військової частини Нацгвардії розпочали змагання із багатоборства. Долучилося три команди. У кожній по шість учасників. Це представники Нацгвардії, сержантського коледжу та центру військово-спортивної підготовки «Воїн».

Учасник команди коледжу сержантського складу Андрій Григориця говорить: «До таких змагань долучилися вперше. Доволі непоганий результат, у формі. Змагання взагалі не складні. Складно, що мало відпочинку після них. Це збиває дихання. А так – вправи не складні».

Далі учасники йдуть на вулицю готуватися до наступної частини змагань., Начальник фізпідготовки військової частини Нацгвардії Віталій Кривич каже: «Сьогоднішні змагання ми присвятили 5-й річниці створення Нацгвардії України. Зараз буде у нас естафета. Будуть військовослужбовці переносити колоду, скат перекантовувати. Дуже складні, не кожен військовослужбовець може їх пройти. Силова вправа. Тут треба силу волі, витримку і, звичайно, силу».

Учасник команди Нацгвардії Артем Захожий розповідає: «Щойно виконували естафету, кожен робив свою вправу, тренувались до неї. Коли є вільний час, тоді й готуємося. Думаю, краще, ніж деякі команди це зроблять. Так, як я тут перший раз, то для першого разу – це найкращий результат зараз».

Вправи виконують у військовому спорядженні.

Учасник команди центру «Воїн» Михайло Гльох каже: «Я маю зараз АК-47, бронежилет, каску та протигаз. Десь це все обмундирування важить 10 кілограмів, то досить складно. Я кожен місяць на змаганнях, але ці були найскладніші. Дуже були на витривалість».

Змагання триватимуть два дні і завершаться 20 березня. Завтра для учасників організують воєнізований крос у Щербанях та нагородять переможців. Змагання проводять 4-й рік поспіль.