Полтавці побудували місток біля Пушкарівського ставка

18:39, 19 бер. 2019
 
Полтавці побудували місток біля Пушкарівського ставка

У Полтаві  біля ставка Пушкарівський четверо полтавців встановили місток. Проект розробив полтавець Іван Окара. Гроші на матеріали дали у міському управлінні житлово-комунального господарства – це три з половиною тисячі гривень. 

Це Пушкарівський ставок між мікрорайонами «Половки» та «Сади». Через струмок, що впадає у водойму – новий місток. Його збудували місцеві.

Сергій Савенков, який встановив місток, каже: «Привезли бруси, встановили перекладину. Рейки - зі старого зруйнованого мосту».

Залишки старого – поруч.

Місцевий житель Дмитро Оскома каже: «Він постійно весною розламувався. Його змивало водою, промивало грязьові канави. Можна було провалитися через всілякі дошки й намочити ноги просто».

Віталій Сердюк, який встановив місток, каже: «Обхідної дороги поруч немає – це треба виходити на вулицю Половка або йти через мікрорайон «Сади-1».

Проект нового мосту  розробив Іван Окара. Він же порахував вартість матеріалів. Це – майже три з половиною тисячі.

Продовжує Іван Окара: «Міст повністю дерев’яний. З чого він складається: дві дерев’яних шпали, два несучі бруса. Й ми набили дошки на них».

Гроші на матеріали попросив у міської влади. За 2 тижні отримав від управління ЖКГ.

Продовжує Іван Окара: «Загальна вартість матеріалу – 3358 гривень. Ось таку суму вони перерахували постачальнику пиломатеріалів».  

Потім почав шукати людей, що допоможуть з роботою. Відгукнулося – троє.

Сергій Савенков, який встановив місток, каже:  «Місток ми встановлювали близько двох годин».

Іван Окара додає: «Якщо міст не розберуть люди на власні потреби, то міст простоїть й 5-10 років».