Житель Полтавщини визнав свою провину у жорстокому поводженні з котом

19:10, 19 бер. 2019
 
Житель Полтавщини визнав свою провину у жорстокому поводженні з котом

Житель Полтавщини Олег Шкуренко, якому у листопаді 2018-ого присудили 6 років за ґратами за жорстоке поводжені з котом, сьогодні під час суду за його ж апеляцією, визнав провину. Свою скаргу та адвоката - не підтримав.  Про це він сказав на засіданні у Полтавському апеляційному суді. 

 

13.15.  У Полтавському апеляційному суді розпочинають засідання у справі. Присутні – обвинувачений у жорстокому поводженні з твариною Олег Шкуренко, його адвокат та прокурор.

Суддя Вікторія Герасименко зачитала апеляційні скарги сторони обвинувачення: «Вказується, що він вину у вчиненні кримінальних правопорушень не визнає. Вказує, що його обмовили. Просить пом’якшити його покарання».

Свою ж апеляцію Шкуренко не підтримує.

Обвинувачений Олег Шкуренко каже: «Визнаю себе винним через те, що сталося, що таке зробив. Просто я не хотів визнавати вину через те, що сидів стільки разів у тюрмі. І в селі така «слава» за мене. Шановний суд, прошу вас, якщо можна, скиньте мені, будь ласка, строк. У мене бабуся старенька. Вона одна. Хочу побачити її живою».

Адвокат обвинуваченого Сергій Грущенко каже: «Я готувався трішки до іншого. Визначити остаточне покарання Шкуренку Олегу Сергійовичу у виді 5 років позбавлення волі».

Прокурор Максим Савчук клопоче про скасування попереднього вироку Глобинського райсуду. Просить – максимальне покарання.

Прокурор Максим Савчук заявив«У зв’язку з невідповідністю призначення покарання, ступеня тяжкості та особи обвинувачення, призначити остаточне покарання у вигляді 8 років позбавлення волі».

Колегія суддів не змінює строк ув’язнення – 6 років. Нагадаємо, Олег Шкуренко, його захисник Сергій ГрУщенко та  прокурор Станіслав Грицький подали апеляцію на рішення судді Глобинського райсуду Алли Олефір. 8 листопада 2018-ого вона присудила жителю села Малинівка 6 років позбавлення волі. Це - за жорстоке поводження із твариною. 19 листопада 2017-ого чоловік травмував кота, відрізав тварині частину хвоста та ліве вухо.

Цьогоріч правоохоронці відкрили 4 кримінальні провадження за жорстоке поводження з тваринами. Минулоріч – 9. 2018-ого у Глобинському та Семенівському районах у двох випадках суд засудив обвинувачених до позбавлення волі. Про це розповіла інспектор відділу комунікації обласної поліції Поліна Ларіна.