Наталії Саєнко залишиться під домашнім арештом у нічний час

22:01, 20 бер. 2019
 
Наталії Саєнко залишиться під домашнім арештом у нічний час

Суд не змінив міру запобіжного заходу Наталії Саєнко – вона залишиться під домашнім арештом у нічний час, тобто із 22-ї години до 6-ї ранку. 6 березня цього року суддя Октябрського райсуду Марина Материнко продовжила запобіжний захід Саєнко: замість цілодобового – домашній арешт у нічний час до 5 травня цього року. Про оскарження міри запобіжного заходу клопотали родина Левченків, їхні адвокати та прокурор. Клопотання розглядали сьогодні у Полтавському апеляційному суді. Засідання тривало три години.

 

Засідання розпочалося із 45- хвилинним запізненням - об 16.45. У залі суду - батьки загиблого неповнолітнього Артема - Олег та Наталія Левченки. Вони разом з адвокатами оскаржують рішення судді Октябрського райсуду Полтави. Просять про цілодобовий домашній арешт Наталії Саєнко, а не тільки у нічний час.

Адвокат родини Левченків Дмитро Семеха сказав: «Ризики, дійсно є. Є і вплив на потерпілих. Полишення міста Полтава до Києва».

Оскаржує рішення Октябрського райсуду прокурор Валентин Болгар.

Прокурор Валентин Болгар каже: «Продовжити строк запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту».

Адвокати Саєнко Богдан Глядик та Олег Губа проти зміни запобіжного заходу.

Олег Губа говорить: «Апеляційні скарги і потерпілих, і прокурора належним чином не обґрунтовані. І не підкріплені жодними доказами. У їхньому задоволенні потрібно відмовити».

Ось що говорить підозрювана Саєнко: «Я  запобіжний захід не порушувала. Я прошу залишити мені запобіжний захід у нічний час, бо я управляю більше, ніж 40 людьми. Я – годувальниця у родині».

Суд ухвалив: не змінювати міру запобіжного заходу.

Суддя Олександр Захожай розповів: «Судді додали пункт, якого не було, та зобов’язали Саєнко здати закордонний паспорт та інші документи, які дають їй право на виїзд закордон».

Батько загиблого неповнолітнього Олег Левченко сказав: «Ми очікували на таке рішення суду, бо суди зараз повністю продажні».

Нагадаємо, шостого  листопада минулого року на пішохідному переході водійка «Мерседеса» зіткнулася з неповнолітнім велосипедистом Артемом Левченком. Це сталося  біля Малої академії мистецтв у Полтаві. Кермувала автівкою 34-річна полтавка Наталія Саєнко. 7-го січня, після двох місяців коми, хлопець помер в обласній лікарні.