Близько 8 з половиною тисяч виборців Полтавщини змінили місце голосування на виборах Президента

16:53, 21 бер. 2019
 
Близько 8 з половиною тисяч виборців Полтавщини змінили місце голосування на виборах Президента

Близько 8 з половиною тисяч виборців в області змінили своє місце голосування на цьогорічних виборах. Про це повідомив начальник обласного відділу адміністрування держреєстру виборців Юрій Северин. За його словами, щоб змінити місце голосування виборець має повідомити причину зміни та показати паспорт. 



Владислава та Віталій 4 роки живуть у Полтаві. До цього мешкали на Сході Україні, мають донецьку прописку. Щоб проголосувати на виборах Президента - прийшли до відділу держреєстру виборців.

Владислава Попович та Віталій Дордолан розповідають: «У зв’язку з тим, що ми переселенці і потрібно було змінити місце проживання ми прийшли. Хочемо отримати довідку та проголосувати на виборах Президента».

Керівник відділу держреєстру виборців Подільської району Полтави Володимир Гончаров каже: «Ми заповнюємо в електронному вигляді такі дані: прізвище, ім’я, по батькові, рік народження. Співставляємо з реєстром виборців цю особу і тимчасово змінюємо місце голосування на місце, де людина захоче голосувати».

Щоб змінити місце голосування, потрібно з паспортом прийти до відділу ведення Державного реєстру виборців та заповнити заяву. У ній вказати причину зміни місця голосування та адресу дільниці, на яку зручно прийти. Також надати документи, які підтверджують необхідність зміни місця голосування: довідка з роботи або навчання, квитки, договір оренди житла тощо. Якщо людина під час виборів - закордоном, потрібно звернутися до відділу ведення реєстру виборців при посольстві України. Переселенцям для зміни місця голосування потрібен тільки паспорт або документ, що посвідчує особу.

Керівник відділу держреєстру виборців Подільської району Полтави Володимир Гончаров каже: «Після того, як заповнено заяву, людині видається тимчасове посвідчення про зміну місця голосування. У посвідченні вказано номер цієї дільниці. Вона показує паспорт та посвідчення, її знаходять наприкінці списку виборців і вона голосує».

Нині близько 8 з половиною тисяч виборців області змінили своє місце голосування на цьогорічних виборах, каже Юрій Северин.

Продовжує начальник обласного відділу адміністрування держреєстру виборців Юрій Северин: «З 31 грудня можна було змінювати місце голосування. Вона не прив’язана до жодних часових рамок. Вона закінчиться 25 березня».

За словами Володимира Гончарова, місце голосування змінюється тимчасово, без зміни виборчої адреси на період одних конкретних виборів. Тому, якщо в Україні оголосять другий тур виборів, цю процедуру доведеться пройти ще раз. За словами начальника обласного відділу адміністрування держреєстру виборців Юрія Северина, загалом на Полтавщині близько 1 мільйону 150-ти тисяч виборців.