Приблизно півтисячі сіянців туї та ялівцю висадили сьогодні у Диканському лісництві

17:57, 21 бер. 2019
 
Приблизно півтисячі сіянців туї та ялівцю висадили сьогодні у Диканському лісництві

Приблизно півтисячі сіянців туї та ялівцю висадили сьогодні у Диканському лісництві. Зробили це школярі з Великих Будищ до Міжнародного дня лісу, який відзначають 21-ого березня. 

Площа цієї ділянки – близько гектара. Тут – висаджують сіянці туї та ялівцю.

Сергій Курило, майстер лісу Диканського лісництва розповідає:  "Перед тим, як висаджувати сіянець, треба його підгодовувати. У нас є так звана «бовтанка». Спосіб приготування простий – глина та вода. Береться сіянець, відрізається коріння і вмочається в глину. Це робиться для того, щоб добре прижилася рослинка".

Висаджують дерева учні Великобудищанської школи. Старшокласник Назар Красневський робить це третій рік.

Назар Красневський, школяр каже: "Цей інструмент називається меч. Ним потрібно зробити 5 сантиметрів вглиб. І потім провернути кілька разів, щоб утворилася ямка. Потім треба всадити саджанець і втрамбувати". 

Допомагає школярам лісничий Віктор Пасько.

Віктор Пасько, лісничий Диканського лісгоспу говорить: "Вони висаджені для того, щоб у подальшому використовуватись для озеленення. Вони тут добудуть свого віку, коли можна буде їх пересаджувати".

Школярі висадили близько п’яти сотень дерев, каже вчителька Тетяна Біляєва.

Тетяна Біляєва, вчителька каже: "Кожен кущ і кожне деревце, яке ми посадили, не має заважати один одному. Тому ми їх висадили у такий квадратний спосіб. Лунка робиться на перетині ліній".

Загалом на Полтавщині планують висадити 1200 гектарів нового лісу цією весною. Нині посадили половину, каже начальник обласного лісництва Юрій Тараненко.