У Полтаві організували благодійний бал для дітей із синдромом Дауна

19:33, 21 бер. 2019
 
У Полтаві організували благодійний бал для дітей із синдромом Дауна

Близько трьох десятків дітей із синдромом Дауна долучилися до Благодійного балу у Полтаві. На захід приїхали учасники із Полтавщини та інших регіонів України. Розпочали бал танцем. Також – влаштували виступи театрального колективу та концерт.

О 15:30 у Полтавському Краєзнавчому музеї готуються до благодійного балу для дітей із синдромом Дауна.

Говорить Тетяна Литвиненко: «Прийшла сюди, бо тут виступають наші випускники садочка. Сьогодні побачила одного хлопчика, який тут разом із мамою».

На захід прийшов Андрій Мурза. Він читатиме реп.

Каже учасник благодійного балу Андрій Мурза: «Реп про маму та сонячну пісню – це пісня про сонячних дітей. Про маму, звичайно, надихався своєю мамою, а про сонячну – це був сонячний день і гарна погода мене надихнула. Про маму я писав, напевно, два тижні, а сонячну – тиждень».

Розповідає мама дитини із синдромом Дауна Катерина Жаркова: «Він танцюватиме вальс. Усі сонячні діти танцюватимуть. До них зможуть долучитися усі, хто прийшов. У нас були репетиції. Ми готувалися з грудня. Сьогодні він з Машею буде танцювати в парі».

Близько 16:30 діти розпочинають бал танцем.

Потім студенти Педагогічного університету танцюють Віденський вальс. Та запрошують гостей балу.

Говорить організатор благодійного балу Володимир Раковецький: «Сонячний бал проводимо, щоб привернути увагу суспільства, містян й показати таланти, які мають діти. У нас є гості з Одеси, Києва, Лубен. Це близько 20 людей».

За словами організатора Отця Володимира Раковецького, благодійний бал для дітей із синдромом Дауна у Полтаві проводять вперше. Його організували до Міжнародного дня людей із синдромом Дауна, який відзначають 21 березня.