«Умисне пошкодження майна шляхом підпалу»: поліція розпочала кримінальне провадження щодо підпалу автівок

16:40, 22 бер. 2019
 
«Умисне пошкодження майна шляхом підпалу»: поліція розпочала кримінальне провадження щодо підпалу автівок

Сьогодні вночі у Полтаві підпалили дві автівки. Вогонь загасили за 12 хвилин після надходження виклику, каже речник рятувальників Полтавщини Віталій Шкаревський. У цей час у дворі будинку, де стояли машини, працювали відеокамери, які зафіксували, як двоє людей підпалили авто.

 

На цьому відео – горять два автомобілі на вулиці Ляхова у Полтаві. А такий вигляд машини мали після пожежі. Власник підпаленого автомобіля – Геннадій Сікалов.

Продовжує Геннадій Сікалов: «Зателефонували мешканці будинку. Сказали: щось на вулиці зривається. Я виглянув у вікно, побачив вогонь, викликав 102».

Речник рятувальників Полтавщини Віталій Шкаревський каже: «Близько 4:05 надійшло повідомлення про те, що на вулиці Ляхова виникла пожежа в автомобілі. Коли рятувальники прибули на місце події, автомобіль був повністю охоплений вогнем. Також вогонь перекинувся на сусідній автомобіль. О 4:17 – пожежу повністю ліквідували».

На будинку, біля якого стояли автомобілі, – камери відеоспостереження. Вони зафіксували ось ці кадри.

Речник поліції Полтавщини Юрій Сулаєв каже: «За даним фактом працівники поліції розпочали кримінальне провадження за частиною 2 статті 194 «Умисне пошкодження майна шляхом підпалу». В рамках кримінального провадження вживаються оперативно-розшукові заходи, щодо встановлення осіб, які можуть бути причетні до даного

Санкція статті передбачає від 3 до 15 років позбавлення волі. За словами Юрія Сулаєва, з початку року у Полтаві через підпали згоріло 10 автівок.