Сьогодні водолази чистили від сміття дно Ворскли

17:45, 22 бер. 2019
 
Сьогодні водолази чистили від сміття дно Ворскли

Сьогодні об 11-й годині працівники рятувально-водолазної служби Полтави розпочали чистити від сміття дно річки Ворскла.

Це зона відпочинку біля Ворскли на Подолі, що у Полтаві. Чистити дно річки готується водолаз Костянтин Чавдар.

Разом з ним на березі працює забезпечуючий водолаз Іван Білаш.

«Зараз нульова видимість. Водолаз майже нічого не бачить. За допомогою сигнального кінця направляю водолаза вправо-вліво. Керую ним. І він не губиться під водою».

Із води спершу дістають скляну пляшку та одяг. За півгодини – у Ворсклі знайшли шину, пластикову пляшку, відро та інші речі.

Розповідає водолаз Костянтин Чавдар: «Сміття дуже багато на дні. Особливо, де ями. Там пластикові пляшки, побиті скляні пляшки. Люди викидають. Ми намагаємося чистити пляж. Дістаємо це все».

Продовжує  начальник рятувально-водолазної служби Полтави Євген Савчук: «Він повинен метр за метром, обстежуючи дно акваторії, розуміючи, що є і пластик, і шини, і гілля. Це все повинні збирати і викидати на берег. Потім ми сміття фахівцями нашої організації, а також у нас договір із КАТП-1628 (ми залучаємо їх), і вивозимо на смітник».

За словами Євгена Савчука, до травня планують очистити дно акваторії ще поблизу 11 місць масового відпочинку біля водойм. Минулоріч через повінь це почали робити майже на місяць пізніше – 25 квітня, розповів Євген Савчук.