Ефірне телемовлення частково відновили на Полтавщині

20:58, 22 бер. 2019
 
Ефірне телемовлення частково відновили на Полтавщині

Ефірне телемовлення частково відновили на Полтавщині. Про це повідомив директор Полтавської філії Концерну РРТ Євген Гребеля. Він каже: близько 19-ї години працівники концерну поїхали підключати сигнал.  Більше доби майже половина території області була без радіо- і телемовлення. Усе тому, що в селі Красногорівка, за борги вимкнули ретранслятор, що приймав сигнал від телеканалів. Він належить Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення.

 

Це - вежа Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення у селі Красногорівка Великобагачанського району. Вона забезпечувала теле- та радіосигнал приблизно в 11 районах Полтавщини. 

Вежа передає сигнал у населені пункти, що розташовані у радіусі 60 кілометрів. Це – майже половина території Полтавщини. Трансляція 32-ох каналів припинилася учора, 21-ого березня, каже директор Полтавської філії Концерну РРТ Євген Гребеля.

Один із населених пунктів, де ефірне телебачення припинило працювати, – Решетилівка. Місцевий житель Сергій Колінченко вмикає свій телевізор. Жоден із каналів не працює.

Житель Решетилівки Сергій Колінченко каже: «Зранку я новини дивлюсь у Фейсбук. Дивлюсь – написано, що немає цифрового телебачення Т2 у Полтавській та Сумській області. У мене теща в Сумській області, я їй якраз Т2 провів. У мене теж такий стоїть. Включив – він не працює».

Електропостачання до вежі Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення, відключило «Полтаваобленерго» за розпорядженням державного підприємства «Укрінтеренерго». Зробили це через борг – 225 тисяч гривень за січень та лютий цього року, повідомив заступник директора «Укрінтеренерго» Олександр Мануйленко. 

Більше доби майже половина території Полтавщини залишилася без покриття українськими ефірними теле- та радіосигналами. Після 15-ї години керівник Концерну повідомив: борг енергопостачальній компанії виплатили.

В.О. гендиректора Концерну РРТ Сергій Мікрюков говорить: «Вже винайшли кошти за рахунок інших статей нашого бюджету. І заплатили ці гроші сьогодні».

На Сумщині також зникло ефірне цифрове телемовлення. Там 20-ого березня «Обленерго» відключило Білопільську вежу. Зробили це через борг за електроенергію – це близько 400 тисяч гривень. Сигнал Т-2 повністю зник у трьох районах області. Ще у трьох – частково. Заборгованість Концерн РРТ також виплатив сьогодні, сказав виконуючий обов’язки гендиректора Концерну Сергій Мікрюков.