У Полтаві зібрали майже 15 тисяч гривень від продажу шкарпеток на підтримку людей із синдромом Дауна

15:13, 25 бер. 2019
 
У Полтаві зібрали майже 15 тисяч гривень від продажу шкарпеток на підтримку людей із синдромом Дауна

У Полтаві за час акції «Lots of socks» – «Багато шкарпеток» зібрали майже 15 тисяч гривень. Це гроші від продажу шкарпеток, що організували до Дня людей із синдромом Дауна. Акцію в обласному центрі вдруге зініціювала громадська організація «Полтава Даун Синдром», каже її очільниця Марія Остроушко.

360 пар ось таких шкарпеток продали у Полтаві під час акції на підтримку людей із синдромом Дауна. Це утричі більше, ніж минулого року, каже  організаторка акції «Lots of socks» у Полтаві Марія Остроушко: «Зібрали ми близько 15 тисяч гривень. Частково вже оплатили проведення семінару, який планується на 29 березня. Для вчителів, педагогів, асистентів, які працюють в школах з інклюзивною формою навчання про те, які є методики навчання, як навчати і виховувати дітей із синдромом Дауна. Іще ми хочемо провести велику медичну конференцію, представити протокол обстеження, який уже існує, людей і дітей із синдромом Дауна».

Гроші збирали у такі коробки. Вартість пари - 47 гривень. Директорка «Художнього салону», де продавали шкарпетки, Людмила Солодкова каже:  «Ніхто не залишив таку суму, як було пропонували. Кидали і 50, і 100, і 200 – такі купюри. У нас лишилося всього 20 пар таких шкарпеток. Але ми сподіваємося, що наступного року буде більше людей долучатися до таких прекрасних акцій».

Шарпетки купували жителі Полтави та області, каже організаторка акції «Lots of socks» у Полтаві Марія Остроушко і показує фото: «Це ми проводили акцію у 19-й школі. Це ми проводили з дітками, 8-й клас, акцію, розповідали про те, хто такі діти із синдромом Дауна. Це Вилокобудищанська школа Диканського району, Диканський НВК. Це ГО «Зелене серце».

За словами організаторки Марії Остроушко, таку акцію у Полтаві провели вдруге. Цього року вона тривала до 21-ого березня із початку місяця. Шкарпетки можна було придбати у трьох місцях. Крім «Художнього салону», це «Місцева кав’ярня» та парк «Дитяча планета».