Сьогодні 5 окружних виборчих дільниць Полтавщини отримали бюлетені

19:37, 25 бер. 2019
 
Сьогодні 5 окружних виборчих дільниць  Полтавщини отримали бюлетені

Сьогодні 5 окружних виборчих дільниць Полтавщини отримали бюлетені від Центральної виборчої комісії. Про це повідомив начальник обласного відділу адміністрування Держреєстру виборців Юрій Северин. Згідно із законом про вибори, передача виборчих бюлетенів окружкомам відбувається не раніше, ніж за 7 днів до дня голосування.

За цими опечатаними дверима Київської райради Полтави бюлетені для голосування. Їх отримали близько 9.30 члени окружної виборчої комісії 145-го виборчого округу.

Наталія Кожокарь розповідає: «Прибула машина з Центральної виборчої комісії і розпочалося засідання нашої окружної виборчої комісії по прийому бюлетенів. Ми їх занесли в приміщення, де вони зберігаються, оформили протокол, перерахували. На даний момент, за нашими підрахунками і згідно протоколу - їх 152 661 бюлетень».

Охороняють бюлетені  двоє поліцейських.

Євгеній Алєксєєв каже: «В 9 ранку заступаємо, в 9 ранку нас змінюють. Передаємо опечатані двері під підпис. Змінилися, здали, підписалися хлопці і пішли додому».

Юрій Сулаєв розповідає: «Працівниками поліції взято під охорону окружні виборчі комісії, куди завозяться бюлетені. Таких комісій на території області 8. Всі дільничні виборчі комісії , яких 1260, будуть взяті під цілодобову охорону з моменту отримання ними бюлетенів».

Юрій Северин каже: «Привезли бюлетені і протоколи для підрахунку голосів виборців. Отримують окружні виборчі комісії, а дільничні будуть отримувати їх з четверга.Сьогодні отримали 145,144 окружна виборча комісія і ще сьогодні 147,149 і 150.  Завтра отримають три інші окружні виборчі комісії. У кожній окружній виборчій комісії кількість бюлетенів залежить від того, скільки виборців на території».

За словами Юрія Северина сьогодні та завтра окружні виборчі комісії Полтавщини отримають 1 126 300 бюлетенів