Понад 12 тисяч людей із Полтавщини зареєструвалися на ЗНО-2019

20:20, 25 бер. 2019
 
Понад 12 тисяч людей із Полтавщини зареєструвалися на ЗНО-2019

25 березня - останній день реєстрації на зовнішнє незалежне оцінювання. Зокрема, сьогодні учасник, який зареєструвався раніше, може внести зміни у базу Українського центру оцінювання якості освіти, каже відповідальна за проведення ЗНО на Полтавщині Наталія Барболіна. Зокрема, замінити свідоцтво про народження на паспорт, змінити предмети, які обрали для тестування тощо, розповіла Барболіна. 

 

Учень Полтавської гімназії № 13 Артем зареєструвався на цьогорічне тестування 12 лютого.

Артем Владіміров каже: «Через 2 тижні у цьому конверті прийшли документи. Тут Сертифікат ЗНО, де написано, які я предмети складаю (це українська мова, математика та англійська). Реєстраційне повідомлення: хто я такий і куди прийшов. І третє – це інформаційний бюлетень, де просто розказується про ЗНО».

Отримав Сертифікат для участі у тестуванні і одинадцятикласник Микита Вжешневський. Тепер він може ввійти на свою інформаційну сторінку, ввівши номер Сертифікату, пін-код, зазначений на ньому.

Микита Вжешневський каже: «На інформаційній сторінці я можу дізнатися свої предмети для складання на іспиті, місце проведення та час. І після проведення ЗНО можна дізнатися свої результати».

Продовжує відповідальна за проведення ЗНО на Полтавщині Наталія Барболіна: «Сьогодні, 25 березня, - це останній день, коли учасник має можливість внести зміни до своїх даних. Якщо учаснику було відмовлено у реєстрації, через неповний пакет документів, сьогодні останній день, коли він зможе перереєструватися».

За словами Наталії Барболіної, станом на сьогодні із Полтавщини зареєструвалися понад 12 тисяч 100 учасників. З них – близько 6,5 тисяч  - випускники шкіл.

Наталія Барболіна каже: «Після української мови другим предметом за кількістю учасників є історія України, яку обирають студенти коледжів і технікумів, їхня кількість - до  8 тисяч. Наступним предметом є математика - до 6 тисяч учасників. (01.19- 01.24) Зменшилася кількість учасників, які обрали хімію і фізику».

Реєстрація на тестування почалася 5 лютого. За словами відповідальної за проведення ЗНО на Полтавщині Наталії Барболіної, на Полтавщині минулого року зареєстрували понад 11 тисяч 700 учасників тестування. 2017-ого  ‒ понад 8 тисяч вісімсот. Нагадаємо, цьогоріч основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання почнеться 21 травня і завершиться 13 червня.