Пошуки 4 людей, які учора зникли на річці Дніпро, у Кременчуці, відновлять завтра

21:00, 25 бер. 2019
 
Пошуки 4 людей, які учора зникли на річці Дніпро, у Кременчуці, відновлять завтра

Пошуки чотирьох людей, які учора зникли на річці Дніпро у Кременчуці, відновлять завтра о 7 годині ранку. Про це повідомив речник пожежників Полтавщини Віталій Шкаревський. Зниклих з човна шукали сьогодні упродовж дня - з 6 до 15 години. Залучили рятувальників, водолазів та поліцейських. Знайти цих людей не вдалося, каже Шкаревський. 
Нагадаємо, вчора близько 22-ї п’ятеро людей перепливали річку Дніпро до острова Шаламай. Моторний човен перекинувся, одна людина - дівчина, дісталася до берега. Інші – зникли.

Речник рятувальників Полтавщини Віталій Шкаревський каже: «Група людей на моторному човні перепливала від острова на наступний берег. Внаслідок цього вони перекинулися. До берега змогла дістатися дівчина 2000-го року народження, яка й повідомила про цю подію. На місце виїхали рятувальники, де знайшли човен».

Начальник відділу Кременчуцького управління ДСНС Полтавщини Володимир Коршун розповів: «Було виявлено човен-казанку у перевернутому вигляді. Його потім транспортували на берег. Обстежували місце, акваторію, острови. Обстежували берегову лінію. Це, на жаль, ніяких результатів не принесло. Навіть речей, нічого, ні на воді, ні на березі виявлено не було».

Директор рятувально-водолазної станції Василь Білоус каже: «Зі слів свідків, бачили човен ішов у цьому місці. Вони стояли там, відпочивали, бачили, як човен ішов. Були вогні. І потім човен перевернувся».

Начальник аварійно-рятувального відділення Олександр Гальський говорить: «Ми знайшли місце, де люди відпочивали, на острові. Ми бачили, що були пусті пляшки. Зрозуміло, що люди розпивали спиртні напої. Подивилися напрямок, куди вони могли рухатись. І було прийняте рішення, на якій ділянці проводити пошукові роботи».