У Харкові розпочали розгляд апеляції колишнього мера Полтави Олександра Мамая

12:48, 26 бер. 2019
 
У Харкові розпочали розгляд апеляції колишнього мера Полтави Олександра Мамая

У Другому апеляційному адміністративному суді Харкова із півгодинним запізненням -  о 12.30, розпочалося засідання, де мають розглянути апеляційну скаргу колишнього міського голови Полтави Олександр Мамай. Він має оскаржувати рішення Полтавського окружного адмінсуду щодо поновлення його на посаді мера. Згідно з ухвалою харківського суду від 26-го лютого цього року, апеляційна скаргу подали до суду 4 січня.

UPD // Олександр Мамай розповідає про підстави для апеляції. Каже: рішення про його відставку Полтавська міська рада прийняла із порушенням процедури та регламенту. При голосуванні не було кворуму, а депутатський корпус та апарат міськради вчасно не попередили про скликання позачергової сесії

Нагадаємо, 14 вересня депутати Полтавської міської ради проголосували за усунення Мамая із посади голови. Це зробили усі 29 зареєстрованих депутатів. Тоді секретарем міськради обрали Олександра Шамоту. Він же виконує обов’язки голови. Олександр Мамай назвав ту сесію незаконною і подав до суду. 22 грудня 2018-ого Полтавський окружний адмінсуд ухвалив: не поновлювати Мамая на посаді. Екс-голова подав апеляцію на це рішення.