Олександру Мамаю відмовили в апеляції та відновлені на посаді голови

19:10, 26 бер. 2019
 
Олександру Мамаю відмовили в апеляції та відновлені на посаді голови

У Харкові колегія суддів відмовила у задоволенні апеляції Олександра Мамая. Під час сьогоднішнього засіданні у Другому апеляційному адміністративному суді Харкова колишній міський голова Полтави вимагав скасувати рішення Полтавського окружного. Суть його позову була такою:  визнати недійсним рішення Полтавської міськради від 14 вересня 2018-го про дострокове припинення його повноважень та поновити його на посаді. 

 

Другий апеляційний адміністративний суд Харкова. Засідання у справі екс-голови Полтави Олександра Мамая починається із півгодинним запізненням – о 12.30. Він говорить: Полтавська міськрада допустила процедурні порушення, коли достроково припиняла його повноваження на посаді. За словами Мамая, на початку першого засідання позачергової сесії зареєструвались дев’ятнадцять депутатів. Цього недостатньо для кворуму.

Продовжує екс-голова Полтави Олександр Мамай: «Сесія міськради не була відкрита. Депутат Волков, який до цього часу не був депутатом, вніс на 30 аркушах те, що я, як міський голова, робив не так. Питання: звідкіля він міг знати, що я робив не так, якщо він до цього часу не був депутатом».

Це Мамай розповідає про ініціатора його відставки - Едуарда Волкова. Депутат просив розглянути питання щодо звільнення голови на позачерговій сесії у вересні 2018-ого. Аргументував тим, що мер не виконує обов’язків, зловживає владою і службовим становищем.

Представляє Полтавську міську раду на суді - Віта Мосієнко. Вона заперечує слова Мамая. Каже: кворум був. Шестеро новообраних депутатів набули повноважень до голосування за відставку Мамая.

Представниця Полтавської міської ради Віта Мосієнко каже: «Це відбувалось під час першого пленарного засідання позачерової сесії. Після цього відбулось друге засідання позачергової сесії, під час якого чекали рішення Полтавського міського голови, щоб він вніс свої кандидатури на посаду секретаря, але він нічого не робив. Це було ще однією підставою припустити, що міський голова не виконує своїх повноважень. І вже на другому засіданні було внесено проект рішення про дострокове припинення повноважень Мамая Олександра Федоровича».

Заслухавши сторони, колегія суддів йде до нарадчої кімнати. Головуючий суддя зачитує постанову - відмовити колишньому меру у задоволенні позову. Олександр Мамай йде із судової зали без коментарів. Чи подаватиме касацію - невідомо. Слухавку він не бере. Згідно з постановою, на подання касаційної скарги є тридцять днів.