З «Аеропорту-Полтава» відправили перший прямий міжнародний туристичний рейс

19:18, 26 бер. 2019
 
З «Аеропорту-Полтава» відправили перший прямий міжнародний туристичний рейс

«Аеропорт-Полтава» здійснив перший прямий міжнародний туристичний рейс. О пів на другу149 пасажирів відлетіли на Боїнгу 737-700 до єгипетського міста Шарм-Ель-Шейх. 

О 10:15 в аеропорту «Полтава» починають реєстрацію на перший міжнародний туристичний рейс до єгипетського Шарм-Ель-Шейху.

Говорить Юлія Козак, яка летить з «Аеропорту-Полтава»: «Ми подали документи для реєстрації. Зважили багаж, зареєстрували, віддали посадкові квитки. Паспорти на руках і ми готові летіти. Дозвіл на вивіз дитини, свідоцтво про народження, паспорти та відкріпні квитки».

Продовжує Єлизавета Гусаренко, інспекторка служби авіабезпеки аеропорту: «Після реєстрації люди йдуть на контроль з авіаційної безпеки. Тут ми перевіряємо: чи не проносять вони заборонені предмети. Ножиці, колючі, ріжучі предмети. Більше 100 міліметрів рідин також не можна проносити. Великі речі йдуть через багажне відділення, а сюди йдуть з ручною поклажею. Через інтроскоп пропускають речі».

З полтавського аеропорту разом з родиною летить Андрій Носенко з Дніпра.

Розповідає Андрій Носенко, який летить з «Аеропорту-Полтава»: «З Києва дуже незручно, далеко їхати. Тут виявилася найкраща пропозиція цінової категорії. Сьогодні перший рейс, тому знижки і ми летимо звідси».

Каже директор «Аеропорту-Полтава» Володимир Окара: «Це прямий рейс Полтава – Шарм-Ель-Шейх. Зараз він летить до нас із Шарм-Ель-Шейху. Він прилетить, його обслуговують, потім забирає пасажирів».

Об 11:40 Боїнг 737-700 приземляється на полтавське летовище.

Говорить Вікторія Назаренко, представниця туроператора «JoinUp»: «На сьогодні загрузка стовідсоткова – це 149 пасажирів на рейсі. На цей момент літатиме один раз на тиждень. З 31 травня ми додаємо другу частоту до Шарм-Ель-Шейху. 2 травня ми вилітаємо до Анталії. Середня вартість за пасажира за повний пакет – близько 250 доларів».

Що матиме аеропорт «Полтава» з кожного рейсу – розповів директор летовища.

Розповів директор «Аеропорту-Полтава» Володимир Окара: «З пасажира – 10 доларів. Додатково беруться ставки за зліт-посадку. У Полтаві за тонну – 12 доларів. Якщо рейс заповнено на сто відсотків – це приблизно шістдесят тисяч гривень».

Для пасажирів першого рейсу до Єгипту організували підвезення, каже директор обласного Департаменту інфраструктури і транспорту Сергій Марчишинець.

Говорить директор обласного Департаменту інфраструктури і транспорту Сергій Марчишинець: «Трансфер було організовано за двома напрямками: Полтава – аеропорт, другий напрямок – Кременчук, Горішні Плавні - Полтава. На сьогодні, допомогу надаватимуть зі сторони адміністрації аеропорту для організації трансферів. Надалі трансфер і його вартість включатимуть в послуги «JoinUp».

О 13:30 літак рейсу Полтава – Шарм-Ель-Шейх відлітає з аеропорту. Політ триватиме чотири години.

Нагадаємо, перший міжнародний рейс з полтавського аеропорту мав відбутися 2 травня минулого року до турецької Анталії. Потім його двічі відкладали, через неготовність летовища. 29 липня 2018 на полтавське летовище приземлився літак «Як-40». На його борту було близько тридцяти іноземних туристів із країн Європи, Сполучених Штатів, Канади та Китаю. Вони летіли із Запоріжжя.