Олександр Мамай: два терміни і відставка

19:21, 26 бер. 2019
 
Олександр Мамай: два терміни і відставка

Олександра Мамая на посаду міського голови Полтави обирали двічі. Вперше очільником міста він став у жовтні 2010 року. Тоді його підтримало майже 62% виборців. Вдруге міським головою Полтави Олександра Мамая обрали у листопаді 2015. У другому турі за нього проголосувало понад 62% виборців. На посаді міського голови був до вересня минулого року. 

 

14 вересня 2018 року. Друге засідання позачергової сесії Полтавської міськради, яке ініціювали депутати. Очільник міста Олександр Мамай на засідання не прийшов. Як і Оксана Деркач, яку звільнили з посади секретаря міськради за два тижні до цього. Головує на сесії депутат Олександр Шамота.

Продовжує Олександр Шамота: «Нагадую, що нами був прийнятий порядок денний».

Розглядали чотири питання: обрання нового секретаря, розпуск виконкому, звільнення заступників міського голови та самого керівника міста Олександра Мамая. Останнє питання до порядку денного вніс  депутат від фракції «Рідне місто» Едуард Волков.

Продовжує депутат Полтавської міськради Едуард Волков: «Протягом періоду на посаді голови з боку Мамая допускалися порушення Конституції та законів України».

Спочатку депутати підтримали звільнення заступників. Потім – голосують таємно і звільняють міського голову.

Продовжує депутат Полтавської міськради Едуард Волков: «Результати голосування: за – 29, проти –0, утрималося – 0».

Мамай ці рішення не визнав.

Продовжує екс-голова Полтави Олександр Мамай: «Я уже 150 разів казав: такої сесії не існує».

На чергову сесію міськради, яку скликав Олександр Мамай 21-ого вересня, ніхто не з’явився. 24-ого вересня він зустрівся із журналістами і повідомив: «Я зібрав для себе всі докази і вирішив завтра звернутися в суд».

25 вересня минулого року Олександр Мамай звернувся до Полтавського окружного суду із заявою. Суть позову: визнати протиправним та скасувати рішення другого засідання позачергової  сесії, яке відбулося 14 вересня того ж року. Підготовче засідання у Полтавському окружному адмінсуді провели 16 жовтня. Розгляд справи по суті розпочали у середині грудня. 22 колегія суддів окружного адмінсуду відмовила у задоволенні заяви Олександра Мамая щодо поновлення його на посаді міського голови.

Продовжує представниця Полтавської міської ради Віта Мосієнко: «Ті порушення, про які зазначає позивач, вони ґрунтуються на довільному тлумаченні норм законодавства».

Апеляційну скаргу на це рішення Олександр Мамай подав 4 січня.