З першого квітня сімейні лікарі почнуть виписувати електронні рецепти на пільгові медикаменти

9:00, 29 бер. 2019
 
З першого квітня сімейні лікарі почнуть виписувати електронні рецепти на пільгові медикаменти

З першого квітня сімейні лікарі почнуть виписувати електронні рецепти на пільгові медикаменти за урядовою програмою «Доступні ліки». Це рішення постанови кабінету міністрів від 27-го лютого цього року. Медик Анна Коцюр розповіла: за електронним рецептом пацієнт може отримати ліки у будь-якій аптеці незалежно від місця прописки.

 

Анна Коцюр, сімейний лікар каже: «У чому суть електронного рецепту: не буде зайвих папірців та записів» «В електронному прийомі ми вказуємо – виписати рецепт. Й приходе пацієнту смс-повідомлення – код чотири цифри. Ми їх вводимо й після цього знову приходить на телефон номер електронного рецепту. Й з цим номером пацієнт йде у аптеку та одержує ліки»

Альона Рибка, завідувачка аптеки: «Аптека вже закрила реєстри «Доступні ліки». 20 березня ми здали реєстри й нам їх відшкодували вартість пільгових медикаментів. Тепер ми готуємось прийняти нову програму «Електронний рецепт» 00.47 02.30 «Раніше нам виділяли гроші й ми в межах  певної суми відпускали рецепти» «З квітня, скільки пацієнтів з електронними рецептами звернеться, стільки ми й відпустимо» 

Нагадаємо урядова програма пільгових медикаментів «Доступні ліки» запрацювала у квітні 2017-го року. Нині у переліку «Доступних ліків» 258 препаратів. З них 64 препарати є безкоштовні, інші – з частковою доплатою. За урядовою програмою пацієнтам виписують ліки для лікування серцево-судинних захворювань, діабету другого типу та бронхіальної астми. Кому з пацієнтів виписуватимуть електронні рецепти на медикаменти програми «Доступні ліки», дивіться у наступних випусках новин.