6 поліцейських притягли до дисциплінарної відповідальності за затримання представників «Нацкорпусу»

15:23, 29 бер. 2019
 
6 поліцейських притягли до дисциплінарної відповідальності за затримання представників «Нацкорпусу»

Шістьох поліцейських притягли до дисциплінарної відповідальності щодо затримання двадцяти представників «Національного корпусу» під час приїзду Петра Порошенка до Полтави 16 березня. Про це розповів начальник поліції Полтавщини Андрій Замахін.

«Нами проведена службова перевірка. Дана об’єктивна оцінка керівникам, які були на місці проведення цих масових заходів. Зараз дані матеріали направляємо у прокуратуру та і Державне бюро розслідувань дали об’єктивну оцінку роботи поліцейських. Після цього ми надамо вам відповідь, яке було ухвалено рішення».

Нагадаємо, представники «Національного корпусу» увечері, 16 березня, прийшли до Головного управління поліції. Вони хотіли отримати пояснення, чому поліцейські затримали 20-х людей на Театральній площі у Полтаві, під час зустрічі Петра Порошенка із виборцями. Представники «Нацкорпусу» близько 14-ї години почали закидати м’якими іграшками – свИнями, поліцію на площі. Поліцейські затримали і доставили до відділків двадцятеро людей. Із затриманими провели профілактичні бесіди і відпустили. На чотирьох склали адмінпротоколи. Також через конфлікт травмована 1 людина. Це – жінка. Вона впала та розбила губУ. До медиків та поліції не зверталася.