Найбільша виборча дільниця Полтави - у приміщенні школи №16. Тут 2,5 тисячі виборців

17:44, 31 бер. 2019
 
Найбільша виборча дільниця Полтави - у приміщенні школи №16. Тут 2,5 тисячі виборців

У Полтаві облаштували 136 виборчих дільниць. Найбільша розташована у приміщенні 16 школи. За словами голови виборчої комісії № 531241 Людмили Лях, на дільниці має проголосувати 2 з половиною тисячі вибореців. Працює 15 членів виборчої комісії та 5 спостерігачів. У приміщенні чергує один рятувальник та троє поліцейських.

 

У приміщенні 16 школи у Полтаві – 2 виборчі дільниці. Сюди виборці почали сходитися о 7:45 ранку. Дільниця № 531241 – найбільша у Полтаві. Вона запрацювала о 8-й ранку. Тут 5 кабінок, одна з них спеціальна - для людей з інвалідністю та 4 скриньки.

Людмила Лях розповідає: «Кількість виборців у нас - 2481Членів дільничної виборчої комісії - 15 осіб. Дільниці, де виборців 1500-1700 (малі дільниці), спецдільниці мають ту саму кількість членів, що і наша велика. Тобто навантаження на людей досить таки високе. Підміняємо один одного, але справляємося».

Полтавець Володимир Галаур прийшов голосувати зранку.

Володимир Галаур каже: «Я голосую за майбутнє нашої країни, яким воно буде наступні 5 років. Це, щоб ніхто за мене не проголосував, а я не сказав, що щось не так».

Валерій Лиханський каже: програми кандидатів не читав.

І продовжує: «Взагалі ні. Якщо в цілому, по телебаченню, з таких джерел, маю уявлення».

Поряд зі скриньками для голосування – спостерігачі. На цій дільниці їх п’ятеро.

Дарія Балабуха розповідає: «Наша основна задача проконтролювати, щоб не було порушень, щоб не порушували Закон України про вибори президента».